Logo Epe
Ontwerp geluidreductieplan industrieterrein Kweekweg, Epe

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 20 mei 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp geluidreductieplan industrieterrein Kweekweg te Epe.

Sinds 1992 is industrieterrein Kweekweg geluidgezoneerd ingevolge de Wet geluidhinder en is om het industrieterrein een geluidzone opgenomen. Er gelden geluidsnormen voor de buitenste zonegrens en de woningen in de geluidzone. De bedrijven op het industrieterrein mogen samen niet meer geluid produceren dan deze geluidsnormen. Of er kan worden voldaan aan de geluidgrenswaarden wordt gemonitord met behulp van een zonebewakingsmodel. Voor het industrieterrein Kweekweg te Epe zijn overschrijdingen geconstateerd bij twee woningen in de zone. Hierdoor kunnen de vergunningplichtige bedrijven op het industrieterrein zich niet vestigen of uitbreiden en zit het industrieterrein dus ‘op slot’.

Om het industrieterrein ‘van het slot’ te krijgen wordt gebruik gemaakt van één van de mogelijkheden die de Crisis- en herstelwet van 31 maart 2010 biedt. Dit betreft een wijziging van de Wet geluidhinder waarmee het college een geluidreductieplan moet vaststellen voor akoestisch volle industrieterreinen.

In het ontwerp geluidreductieplan industrieterrein Kweekweg te Epe wordt aangegeven hoe de overschrijding van de grenswaarden binnen een periode van vijf jaren teniet wordt gedaan.

Gedurende de bovengenoemde periode ligt het ontwerp geluidreductieplan industrieterrein Kweekweg te Epe op werkdagen van 08.00 – 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 17.00 uur en van 17.00 – 20.00 op afspraak) ter inzage bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. Het ontwerp Geluidreductieplan is ook in te zien via www.epe.nl onder Bouwen en Wonen.

Reageren?

Een ieder kan tijdens de bovengenoemde periode van zes weken schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp geluidreductieplan naar voren brengen bij het college van B&W van de gemeente Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw T. Olieman van de afdeling Strategie & Ontwikkeling (tel. 14 0578).

Epe, 19 mei 2015

Naar boven