Logo Gelderland
Ontwerpwijzigingsbesluit en intrekking besluit voor het project ‘Uiterwaardvergraving Meinerswijk – aanleg van drie uitzichtpunten’, Gelderland

Achtergrond

Ten gevolge van de hoogwatersituaties van 1993 en 1995 heeft de regering in 2006 besloten dat de hoogwaterveiligheid in het rivierengebied moet worden vergroot. Tegelijkertijd wordt een bijdrage geleverd aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van het rivierengebied. Hiervoor zijn meer dan 30 maatregelen opgesteld, vastgelegd in de Planologische Kernbeslissing Ruimte voor de Rivier, die uiterlijk in 2015 moeten zijn afgerond. Het project ‘Uiterwaardvergraving Meinerswijk – aanleg van drie uitzichtpunten’ maakt deel uit van dit programma.

Voorgeschiedenis

In juli 2014 zijn voor de aanleg van de drie uitzichtpunten (voorheen vissteigers genoemd) een omgevingsvergunning en watervergunning aangevraagd, deze zijn eind december 2014 verleend en in werking getreden. Rond de inwerkingtreding werd geconstateerd dat ten onrechte een ingediende zienswijze niet was behandeld. Tevens is de ligging van één van de uitzichtpunten gewijzigd, waardoor een watervergunning niet meer nodig is. Om deze redenen wordt de verleende omgevingsvergunning middels een wijzigingsbesluit aangepast en wordt de watervergunning ingetrokken. Hiervoor wordt dezelfde procedure gevolgd als de verlening van deze vergunningen destijds (de procedure conform artikel 3.8 van de Wro en afdeling 3.4 van de Awb).

Gezamenlijke voorbereiding van besluiten

Het ontwerpwijzigingsbesluit op grond van de Wabo en de intrekking van het besluit op grond van de Waterwet, benodigd voor de realisatie van drie uitzichtpunten ten behoeve van het project ‘Uiterwaardvergraving Meinerswijk – aanleg van drie uitzichtpunten’, zijn door betrokken overheden gezamenlijk voorbereid en ook de communicatie daarover heeft gezamenlijk plaatsgevonden.

Behandeling niet behandelde zienswijze

Bij het opstellen van het ontwerpwijzigingsbesluit op grond van de Wabo en de intrekking van het besluit op grond van de Waterwet is de niet behandelde zienswijze meegewogen. In een bijlage als toelichting bij de aanvraag is de zienswijze alsnog behandeld. Deze bijlage is verwerkt in een wijzigingsnota en is opgenomen als bijlage in het ontwerpwijzigingsbesluit op grond van de Wabo.

Ter inzagelegging ontwerpbesluiten

Ten behoeve van de realisatie van drie uitzichtpunten in Meinerswijk liggen vanaf donderdag 21 mei 2015 tot en met woensdag 01 juli 2015 de volgende ontwerpbesluiten ter inzage:

  • ontwerpbesluit tot wijziging omgevingsvergunning op grond van de Wabo van de gemeente Arnhem;

  • Intrekking vergunning op grond van de Waterwet van het Waterschap Rivierenland, kenmerk: 201414059/295860, d.d. 06-11-2014.

Tijdens de ter inzage periode kan een ieder een zienswijze indienen op deze ontwerpbesluiten.

Bij de voorbereiding van de besluiten die nodig zijn voor de uitvoering van project ‘Uiterwaardvergraving Meinerswijk – aanleg van drie uitzichtpunten’ is gekozen voor toepassing van de provinciale coördinatieregeling bedoeld in artikel 3.33, eerste lid, onder a en b, Wro. Het toepassen van genoemde coördinatieregeling heeft mede tot doel dat de bekendmaking van (ontwerp) besluiten, de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen daarop en het indienen van beroep daartegen voor de verschillende besluiten gelijktijdig plaats heeft.

Hoe komt u aan meer informatie?

Op de volgende locaties kunnen alle stukken op werkdagen en op de daar gebruikelijke openingstijden worden ingezien:

  • Stadhuis van de gemeente Arnhem, Koningstraat 38 te Arnhem;

  • Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 te Tiel;

  • Provinciehuis Gelderland, Eusebiusplein 1A te Arnhem.

De besluiten zijn ook te zien en te downloaden via de website www.coordinatiegelderland.nl. Ga hiervoor naar het project ‘Meinerswijk’  klik Ter inzage vergunningen cluster 11 Meinerswijk.

Heeft u inhoudelijk vragen of wilt u nadere informatie over het project, dan kunt u terecht Van Oord en names deze: Projectmanager Meinerswijk, de heer J. Verstraaten (T 088 – 826 2436).

Heeft u vragen over de procedure, dan kunt u terecht bij de provincie Gelderland, Coördinator Procedures Meinerswijk, de heer A.M. Kwakkernaat (T 06 – 22 47 30 05).

Hoe kunt u zienswijzen indienen?

In de periode van donderdag 21 mei 2015 tot en met woensdag 01 juli 2015 kunt u uw zienswijze indienen, bij voorkeur schriftelijk, indien gewenst mondeling. In geval van een schriftelijke zienswijze dienen het zaaknummer 2012-000984 en het ontwerpwijzigingsbesluit waarop de zienswijze betrekking heeft, te worden vermeld.

Stuur uw schriftelijke zienswijze naar de provincie Gelderland als coördinerende instantie:

Gedeputeerde staten van Gelderland

t.a.v. de heer A.M. Kwakkernaat,

Coördinator Procedures Meinerswijk

Postbus 9090,

6800 GX Arnhem

Een mondelinge zienswijze kunt u binnen de gestelde termijn van zes weken inbrengen door een afspraak te maken met de heer A.M. Kwakkernaat, Coördinator Procedures Meinerswijk van de provincie Gelderland. De heer A.M. Kwakkernaat is bereikbaar via telefoonnummer: 06 – 22 47 30 05.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Alle zienswijzen worden doorgestuurd naar de desbetreffende bevoegde gezaginstanties. De betreffende instanties betrekken de zienswijzen bij het vaststellen van de definitieve wijzigingsbesluiten. Tegelijkertijd met het bekendmaken van de definitieve wijzigingsbesluiten wordt iedereen die een zienswijze heeft ingediend, geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

Alleen een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend kan later tegen de vaststelling van die besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is niet vereist als het redelijkerwijs niet mogelijk was een zienswijze in te dienen, bijvoorbeeld als het definitieve wijzigingsbesluit ten opzichte van het ontwerpwijzigingsbesluit gewijzigd wordt vastgesteld.

Arnhem

Zaaknummer 2012-000984

Gedeputeerde staten van Gelderland

Naar boven