Ontheffing verleend aan Stichting Faunabeheereenheid Noord-Holland te Haarlem

Ontheffing

Gedeputeerde staten van Noord-Holland maken bekend dat zij op grond van artikel 67 en 68 van de Flora- en faunawet met ontheffingnummer 20 (2015) ontheffing hebben verleend aan Stichting Faunabeheereenheid Noord-Holland te Haarlem, van het verbod tot het vangen en met CO2 doden van nijlganzen, brandganzen, kolganzen, Canadese ganzen, Indische ganzen binnen de 10 kilometerzone en het vangen en met CO2 doden van grauwe ganzen en verwilderde gedomesticeerde en of hybride ganzen in de 20 kilometer zone rondom de Luchthaven Schiphol.

De ontheffing wordt verleend in het belang van de veiligheid van het luchtverkeer en is van kracht vanaf 11 mei tot en met 5 juli 2015.

De aanvraag, het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 9 mei 2015 tot en met 19 juni 2015 ter inzage bij de provincie Noord-Holland, Houtplein 33 te Haarlem, uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak (telefoon: 0800 9986734).

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen tot en met 19 juni 2015 op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift schriftelijk indienen bij het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland, t.a.v. de secretaris van de Hoor- en Adviescommissie, Postbus 123, 2000 MD HAARLEM.

Degene die op deze wijze een bezwaarschrift heeft ingebracht kan later tegen het besluit beroep instellen.

Tevens bestaat op grond van artikel 8:81 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht de mogelijkheid om indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dit vereist, gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een voorlopige voorziening te vragen bij de President van de Rechtbank te Haarlem, t.a.v. Sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR HAARLEM.

Naar boven