Logo Geldermalsen
Gecoördineerde vaststelling bestemmingsplan ‘Ambulancepost Boutensteinseweg Rumpt’ en verlening omgevingsvergunning ambulancepost te Rumpt, Geldermalsen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Geldermalsen op 28 april 2015 het bestemmingsplan “Ambulancepost Boutensteinseweg Rumpt” ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt op de locatie aan de Boutensteinseweg de bouw van een Ambulancepost mogelijk.

Met ingang van maandag 18 mei 2015 ligt voor zes weken het vastgestelde bestemmingsplan “Ambulancepost Boutensteinseweg Rumpt” en de hieraan gerelateerde verleende omgevingsvergunning (zaaknr. 021425469) ter inzage bij het Klantencontactcentrum (op afspraak) op het gemeentehuis te Geldermalsen.

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan heeft tot doel om een ambulancepost te realiseren aan de Boutensteinseweg 4a te Rumpt, ten zuiden van de kernen Beesd en Rumpt en de Provinciale weg West.

Het realiseren van een ambulancepost is op basis van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied 2006” niet toegestaan. Om realisering van de ambulancepost mogelijk te maken is het nodig om het geldende bestemmingsplan voor de grond in het plangebied te herzien ex. artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro). Hierin voorziet dit vastgestelde bestemmingsplan.

Op de locatie van 1.450 m2 wordt een ambulancepost gerealiseerd van ca. 315 m2 en zal bestaan uit 2 bouwlagen. In het gebouw zullen maximaal 10 personen tegelijk aanwezig zijn. Het gebouw zal 24 uur per dag in gebruik zijn. Op het terrein worden 20 parkeerplaatsen gerealiseerd voor het stallen van auto’s van het personeel. Aan de westzijde van het terrein komt ruimte om fietsen te stallen. Aan de oostzijde van het buitenterrein komt een wasplaats voor de ambulances.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Wro gemeente Geldermalsen 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast het bestemmingsplan wordt ook de omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld.

Raadplegen planstukken

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning alsmede de bijbehorende stukken kunnen op afspraak worden ingezien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak kunt u terecht op de gemeentelijke website: www.geldermalsen.nl > Maak afspraak > Inzien stukken of via (0345) 586 611.

Het vastgestelde bestemmingsplan is op de website www.geldermalsen.nl in PDF-vorm te raadplegen (onder het kopje ‘bestemmingsplannen). De planstukken zijn tevens digitaal te raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor het volgende planidentificatienummer gebruiken: NL.IMRO.0236.BUIambulancerumpt-VSG1.

Beroepsmogelijkheden

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van de terinzage legging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vaststelling bestemmingsplan en verlenen omgevingsvergunning).

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m zondag 28 juni 2015) kunnen de volgende personen en/of instanties beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het bestemmingsplan;

  • b. iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad wensen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven