Logo Aalburg
Voorbereidingsbesluit Veense Put te Veen, Aalburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalburg maken bekend dat de gemeenteraad op 28 april 2015 op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening een voorbereidingsbesluit heeft vastgesteld voor het gebied de ‘Veense Put’ te Veen. Desbetreffende gronden zijn aangeduid op een bij het voorbereidingsbesluit behorende kaart met IMRO-nummer: NL.IMRO.0738.VB6019-VG01.

Het voorbereidingsbesluit beoogt te voorkomen dat op de aangewezen gronden ontwikkelingen plaatsvinden die in strijd zijn met de plannen van het gemeentebestuur.

Het voorbereidingsbesluit heeft tot gevolg dat aanvragen om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen die worden ingediend na de inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit, worden aangehouden. Voorts is bepaald dat het verboden is het gebruik van de in dit besluit begrepen gronden of bouwwerken te wijzigen. Het college van burgemeester en wethouders kan bij een omgevingsvergunning afwijken van dit verbod, indien het gebruik in overeenstemming is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Tevens biedt het voorbereidingsbesluit een aanlegvergunningstelsel voor het uitvoeren van werken en werkzaamheden en het slopen van bouwwerken.

Binnen de genoemde termijn kan tijdens openingstijden (dagelijks van 8:30 uur tot 12:30 uur en op dinsdag van 8:30 uur tot 20:00 uur) van het voorbereidingsbesluit ‘Veense Put’ kennis worden genomen bij balie “Bouwen en Milieu” van het Aalburgloket, Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. Het voorbereidingsbesluit ‘Veense Put’ is digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatie ‘NL.IMRO.0738.VB6019-VG01 (via de volgende link: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0738.VB6019-VG01). Het vastgestelde voorbereidingsbesluit kan gedurende de genoemde termijn tevens geraadpleegd worden op de gemeentelijke website, www.aalburg.nl.

Ingevolge artikel 8:5 lid 1 jo 7:1 Algemene wet bestuursrecht jo 3.7 Wet ruimtelijke ordening is tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en/of beroep mogelijk.

Wijk en Aalburg, 13 mei 2015

Naar boven