Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Peize en ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Bedrijventerrein Peize.
Logo Noordenveld
Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Peize
Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Peize (NL.IMRO.1699.2014BP045-ow01) van woensdag 13 mei 2015 tot woensdag 24 juni 2015 voor een ieder ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 te Roden. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl, op de website van de gemeente www.gemeentenoordenveld.nl/bekendmakingen en op www.officielebekendmakingen.nl Met dit bestemmingsplan wordt beoogd te komen tot een actualisering en digitalisering van de huidige bestemmingsregeling. Het bestemmingsplangebied omvat het hele bedrijventerrein aan de noordzijde van Peize.
Tijdens de termijn van ter inzage legging kan iedereen een schriftelijke of mondelinge zienswijze over het ontwerp van het bestemmingsplan geven. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de raad van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden, onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Peize”. Een zienswijze kan ook mondeling worden ingediend. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt met mevrouw A.H.C. Beerlink van de vakgroep Ruimtelijke ordening en Stedenbouw via het telefoonnummer 14 050.
Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Bedrijventerrein Peize
Het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Peize voorziet in de realisatie van bedrijfswoningen aan de Groningerweg te Peize.
Ingevolge de Wet geluidhinder is akoestisch onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de maximaal optredende geluidsbelasting vanwege verkeer op de Groningerweg de voorkeursgrenswaarde overschrijdt. Het vaststellen van hogere grenswaarden is dan ook noodzakelijk. Burgemeester en wethouders zijn daarom voornemens om met toepassing van de artikelen 83 en 110a van de Wet geluidhinder voor bovenbedoelde locaties de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen op 51 dB.
Het ontwerpbesluit kan worden ingezien in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 te Roden. Daarnaast kan het ontwerpbesluit geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.gemeentenoordenveld.nl/bekendmakingen en op www.officielebekendmakingen.nl .
Belanghebbenden kunnen gedurende de eerstgenoemde inzagetermijn zienswijzen op dit ontwerpbesluit indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 109, 9300 AC Roden.
Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw A.H.C. Beerlink van de vakgroep Ruimtelijke ordening en Stedenbouw via het telefoonnummer 14050
Roden, 12 mei 2015.
 
Naar boven