Logo Zuidplas
Ontwerpbestemmingsplan ‘1e Partiële herziening Zuidplas-West’ te Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuidplas

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘1e Partiële herziening Zuidplas-West’ te Nieuwerkerk aan den IJssel met ingang van donderdag 14 mei 2015 ter inzage ligt.

Ligging plangebied

Het plangebied is gelegen in het buitengebied van Nieuwerkerk aan den IJssel, ten noorden van het bedrijventerrein Hooge Veenen. De locatie wordt als volgt begrensd:

  • Aan de noordzijde: door de Eerste Tochtweg;

  • Aan de oostzijde: door de perceelsgrens die loopt ten oosten van de woning Eerste Tochtweg 24;

  • Aan de zuidzijde: door de Albert van het Hartweg;

  • Aan de westzijde: door de perceelsgrens die loopt ten westen van de woning Eerste Tochtweg 34.

Inhoud plan

Het primaire doel van het voorliggende ontwerpbestemmingsplan ‘1e Partiële herziening Zuidplas-West’ is het (opnieuw) toekennen van een glastuinbouwbestemming op het betreffende perceel, omdat de beoogde ontwikkelingen in het kader van de transformatie van de Zuidplaspolder ter plaatse geen doorgang vinden. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan aangepast aan de huidige wettelijk geldende regels voor bestemmingsplannen. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een verbeelding (plankaart), regels en gaat vergezeld van een toelichting.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 14 mei 2015 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in NL.IMRO.1892.BpZuidplasWestPH1-Ow01). Op www.zuidplas.nl kunt u de stukken ook inzien als pdf-bestand.

Zienswijze(n)

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. U kunt uw zienswijze sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Ruimte, tel. (0180) 639 962. Let op: u kunt alléén beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan indienen, als u tijdig een zienswijze indient.

Naar boven