Logo Amstelveen
Vastgesteld bestemmingsplan 3e Herziening Wester-Amstel – Amstelzijde, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 29 april 2015 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan “3e Herziening Wester-Amstel – Amstelzijde” (IDN: NL.IMRO.0362.03C-VG01).

Het bestemmingsplan is grotendeels een consoliderend plan met een paar ontwikkelingen:

  • Nieuwe weg parallel aan de Oranjebaan

  • Nieuw hotel achter de percelen Amstelzijde 45 t/m 55

  • Uitbreiding bedrijfsbebouwing op de Amstelzijde 15

  • Uitbreiding terrassen op de kade

  • Uitbreiden parkeervoorzieningen

Met dit bestemmingsplan wordt beoogd meer parkeerruimte te creëren aan de achterzijde van de Amstelzijde en het terrasoppervlak op de kade iets te vergroten. De nieuwe weg, parallel aan de Oranjebaan, die mede het nieuwe parkeerterrein zal ontsluiten, zorgt ervoor dat er minder verkeer op de Amstelzijde zal rijden.

Locatie

Het plangebied is gelegen in "Buurt over Ouderkerk", ligt in het oosten van Amstelveen grenzend aan de Amstel, ten noorden van de rijksweg A9, direct ten zuiden van de Oranjebaan.

Ter inzage:

Het vastgesteld bestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen voor een ieder ter inzage gedurende zes (6) weken met ingang van 14 mei 2015.

De stukken zijn op de volgende wijzen in te zien:

Digitaal

U kunt het digitale vastgestelde bestemmingsplan "3e Herziening Wester-Amstel – Amstelzijde” raadplegen op:

Papier

Het papieren vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan en door een ieder tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Amstelveen, 13 mei 2015

Naar boven