Logo Amstelveen
Voorontwerpbestemmingsplan Ongelijkvloerse Kruisingen Beneluxbaan Amstelveenlijn, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in de gemeentelijke Participatie- en inspraakverordening 2013, bekend dat inspraak wordt verleend over het voorontwerp bestemmingsplan ‘Ongelijkvloerse Kruisingen Beneluxbaan Amstelveenlijn’ met de bijbehorende stukken.

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om de 3 kruispunten ongelijkvloers aan de kunnen leggen. Door de tram te scheiden van ander verkeer worden de kruispunten veiliger én stroomt het verkeer beter door, zowel tram als auto en fiets.

Plangebied

Dit bestemmingsplan betreft drie (ongelijkvloerse) kruisingen.

De meest noordelijk gelegen kruispunt is de kruising van de Beneluxbaan met de Rembrandtweg/Saskia van Uylenburgweg.

De volgende kruising is iets zuidelijker gelegen en betreft de kruising van de Beneluxbaan met Zonnestein/Straat van Messina.

En de meest zuidelijke kruising is het kruispunt Beneluxbaan met de Sportlaan.

Ter informatie:

Het voorontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 14 mei 2015 tot en met 10 juni 2015 (4 weken) op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

Informatieavond

Op donderdag 21 mei wordt van 18:00 en 20:00 (vrije inloop) een informatieavond georganiseerd op het raadhuis Amstelveen (Laan Nieuwer-Amstel 1) over het voorontwerp ongelijkvloerse kruisingen en het opstelterrein welke gelijktijdig ter inzage ligt. Tijdens de bijeenkomst kunt u een inspraakreactieformulier invullen.

Reactie

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een reactie betreffende het voorontwerp schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 4, 1180 BA Amstelveen) kenbaar maken. Reacties kunnen naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelende ambtenaar. Tevens is het mogelijk om via http://www.ro0362.ropubliceer.nl/ digitaal te reageren.

13 mei 2015

Naar boven