Logo Amsterdam
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan en conceptomgevingsvergunning 1e Oosterparkstraat 88–126, Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht het volgende bekend.

Op 12 maart 2013 heeft de voormalige stadsdeelraad van Oost besloten om de coördinatieregeling toe te passen op grond van 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening met betrekking tot de panden aan de 1e Oosterparkstraat 88 tot en met126 en het achterliggend terrein om vervangende woningbouw en winkelunits mogelijk te maken. Dit besluit is op 3 april 2013 bekend gemaakt.

De coördinatie heeft betrekking op het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning.

Ontwerpbestemmingsplan 1e Oosterparkstraat 88-126 en ontwerpomgevingsvergunning

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning hebben betrekking op de percelen 1e Oosterparkstraat 88-126. De begrenzing van het bestemmingsplan volgt in het noorden het hart van de Eerste Oosterparkstraat. In het oosten de perceelsgrens tussen Eerste Oosterparkstraat 126 en 126A en in het zuiden de (nieuwe) perceelgrens tussen Eerste Oosterparkstraat 88-126 en Tweede Oosterparkstraat 33. In het westen is de begrenzing de perceelsgrens tussen Eerste Oosterparkstraat 66 en 88.

De volgende functies worden mogelijk gemaakt: bedrijven, dienstverlening, detailhandel, parkeren, ondergeschikte horeca in de eerste bouwlaag en daarbij behorende functies als tuinen en erven inritten, laad- en losvoorzieningen, groen, water etc. Verder worden de functies wonen en aan-huis-gebonden beroepen en bedrijven op de tweede bouwlaag en de hogere verdiepingen mogelijk gemaakt. Tevens worden verkeersfuncties als straten, pleinen, wegen, fiets- en voetpaden, parkeerplaatsen en in- en uitritten mogelijk gemaakt evenals groenvoorzieningen en tuinen en erven. Het bouwplan wordt grotendeels gerealiseerd in geheel nieuwe bebouwing.

Het bouwplan wordt gerealiseerd in geheel nieuwe bebouwing achter historisch verantwoorde en gedeeltelijk terug gebouwde gevels

Ter inzage legging en digitaal beschikbaar stellen

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning liggen met ingang van 14 mei 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 20:00 uur. U dient hiervoor een afspraak te maken via www.oost.amsterdam.nl of telefonisch via 14 020. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1309BPSTD-OW01.

Zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling reageren op de stukken. Als uw zienswijze betrekking heeft op het bestemmingsplan kunt u die richten aan de Gemeenteraad van Amsterdam. Als uw zienswijze betrekking heeft op de omgevingsvergunning dan kunt u die richten aan het College van burgemeester en wethouders van Amsterdam. In beide gevallen is de adressering: Ruimte en Duurzaamheid, t.a.v. de heer R. Leenstra, postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met dhr. R. Leenstra van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid (tel. 020-253 5629/e-mail r.leenstra@oost.amsterdam.nl).

Informatiebijeenkomst

Op 28 mei 2015 is er een informatiebijeenkomst voor belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomst wordt het bouwplan gepresenteerd. De informatiebijeenkomst vindt plaats van 19:00 uur in buurtcentrum Oosterparkbuurt, Derde Oosterparkstraat 159 te Amsterdam.

Amsterdam, 13 mei 2015

Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Amsterdam

Naar boven