Logo Olst-Wijhe
Gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan ‘Buitengebied Olst-Wijhe – De Groote Vloedgraven’, Olst-Wijhe

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe heeft op 20 januari 2015 het wijzigingsplan ‘Buitengebied Olst-Wijhe – De Groote Vloedgraven’ gewijzigd vastgesteld.

Het Waterschap Groot Salland wil in 2015, ter uitvoering van het vierde projectplan van de Landinrichting Olst-Wesepe, waterbergingsmaatregelen uitvoeren in het ruilverkavelingsgebied. Een aantal hiervan is niet toegestaan binnen de geldende agrarische bestemmingen uit het bestemmingsplan Buitengebied. Dit betreft:

  • de aanleg van een waterbergingsgebied naast De Groote Vloedgraven

  • de aanleg van een waterbergingsgebied bij de Soestwetering

  • de aanleg van een langsberging langs De Groote Vloedgraven

  • het omleggen van een watergang (bij Frank Jansen)

  • het graven van een nieuwe watergang ten zuiden van Wesepe.

Met dit wijzigingsplan worden de betrokken locaties, afhankelijk van de te nemen maatregel, van een passende bestemming voorzien (Water of Natuur).

Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerpplan. Wel hebben burgemeester en wethouders bij de vaststelling een ambtshalve wijziging aangebracht. In het ontwerpplan was verzuimd om aan de gronden in het plangebied, naast de gewijzigde hoofdbestemming, ook de in het moederplan op deze gronden van toepassing zijnde dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen toe te kennen. In het vastgestelde plan zijn deze alsnog opgenomen op de verbeelding en aangevuld in de planregels.

Het wijzigingsplan, met het identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2014001006-0301, ligt van 29 januari tot en met 11 maart 2015 ter inzage en is digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro.olst-wijhe.nl. Het plan, inclusief de bijbehorende stukken, ligt ook ter inzage bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1) en in Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5b).

Binnen de genoemde termijn kan beroep worden ingesteld door:

  • diegenen die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht.

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde wijzigingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kunt u als belanghebbende, gedurende de beroepstermijn, een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kunt u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven