Ontwerpbestemmingsplan Kleine open plekken Houten-Zuid en ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai, gemeente Houten
Logo Houten
Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat zij op 4 mei 2015 ingestemd hebben met het ontwerpbestemmingsplan Kleine open plekken Houten-Zuid.
Het plan
Het plan omvat twee terreinen die beiden onderdeel uitmaken van de Vinex-uitbreidingen. Het perceel aan de Kademuur ligt ten westen van de basisschool De Stek, op de hoek van de Kademuur en de Granietsteen. Het andere terrein (Bastion Hofstad) ligt in de woonwijk Hofstad IV, aan het Blauwgras. Aan de zuidzijde loopt een fietsroute, het Westrumspad.
In het bestemmingplan is ervoor gekozen een rechtstreekse bestemming op te nemen ten behoeve van woningbouw. Vanwege de ligging van beide locaties worden andere functies dan woningbouw, die op basis van het Globaal Bestemmingsplan Houten-Vinex mogelijk waren, niet meer overgenomen. Tevens waren de bouwmogelijkheden voor de locaties flexibel, waarmee relatief hoge bebouwing mogelijk werd gemaakt. Deze mogelijkheden zijn in dit bestemmingsplan aangepast op de locatie en directe (woon)omgeving.
Het voorontwerpbestemmingsplan heeft eind 2014 ter inzage gelegen. Gedurende de inzagetermijn zijn zeven inspraakreacties binnengekomen. Alle inspraakreacties hebben betrekking op de locatie aan het Blauwgras. Naar aanleiding van de inspraak is het bestemmingsplan op een aantal punten aangepast en aangescherpt. In de Nota Inspraak en vooroverleg zijn de opmerkingen samengevat en van een gemeentelijke reactie voorzien.
Besluit tot vaststelling van hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarde voor weg verkeerslawaai
Samen met het ontwerpbestemmingsplan wordt voor de locatie aan het Blauwgras het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai op grond van de Wet geluidhinder ter inzage gelegd. Op grond van artikel 110a, eerste lid van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders hiervoor bevoegd. Een dergelijk besluit is noodzakelijk ten behoeve van de uiteindelijke vaststelling van het bestemmingsplan.
Waar en wanneer kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?
Het ontwerpbestemmingsplan, de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai liggen met ingang van donderdag 14 mei 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. Voor openingstijden of het maken van een afspraak verwijzen we u naar de website www.houten.nl.
Het ontwerpbestemmingsplan is vanaf 14 mei 2015 bovendien te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0330KOPZUID‐ONBP
Het plan is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/
Een handleiding voor deze viewer vindt u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.
Daarnaast wordt het ontwerpplan in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen
De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0330KOPZUID‐ONBP
Wat als u uw mening kenbaar wil maken?
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen op het bestemmingsplan kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met dhr. R. de Goede van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Ten aanzien van het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai kunt u voor een mondeling zienswijze terecht bij dhr. L. van der Meer van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 030 - 63 92 611.
Vervolg
Na de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde worden de zienswijzen gebundeld en voorzien van een gemeentelijk antwoord. Het bestemmingsplan wordt vervolgens ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad. Dit zal naar verwachting in oktober 2015 zijn.
Vragen?
Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met dhr. van Rheenen of dhr. de Goede.
Naar boven