Bestemmingsplan “Reparatieplan”, Maasgouw
Logo Maasgouw
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Maasgouw op 22 april 2015 het bestemmingsplan “Reparatieplan” opnieuw heeft vastgesteld (planidentificatienummer NL.IMRO.1641.BPL061-VG02). Het besluit volgt op de nieuwe informatie met betrekking tot het aantal zorgwooneenheden op het terrein van Daelzicht aan de Heerbaan te Heel. Het bestemmingsplan heeft 98 wooneenheden te veel opgenomen. Het bestaande aantal eenheden in het bestemmingsplangebied is niet 296, maar 213. Hierdoor zou een mogelijkheid ontstaan om extra eenheden te realiseren. Dit is niet volgens de uitgangspunten in het bestemmingsplan. De gemeenteraad van Maasgouw heeft besloten het vaststellingsbesluit d.d. 18 december 2014 voor het bestemmingsplan ‘Reparatieplan’ in te trekken voor het onderdeel ‘Daelzicht’
Wijziging ten opzichte van het bestemmingsplan
Onderstaande plandelen zijn gewijzigd:
  • 1.
    In de verbeelding is het terrein van Daelzicht aan de Heerbaan te Heel uit het bestemmingsplan verwijderd.
 
Raadplegen stukken  
Het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan “Reparatieplan” met de hierbij behorende stukken en voormeld raadsbesluit ligt vanaf donderdag 14 mei 2015, gedurende 6 weken, ter inzage. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en een toelichting.
 
  • 1.
    Het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en voormeld raadsbesluit is raadpleegbaar in de informatieruimte van het publiekscentrum in Maasbracht, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, behalve tijdens de avondopenstelling).
  • 2.
    Het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en voormeld raadsbesluit wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl.
  • 3.
    Verder kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl het vastgestelde bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en voormeld raadsbesluit raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.
  • 4.
    Voorts wordt iedereen in de gelegenheid gesteld het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en voormeld raadsbesluit op het gemeentehuis langs elektronische weg te raadplegen.
 
Wie kan er beroep instellen?  
Tijdens de tervisielegging kunt u beroep in stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage als u als belanghebbende tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het bestemmingsplan bent.
 
Verzoek om voorlopige voorziening  
Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen. Iedereen die beroep instelt, heeft ook het recht om, binnen de genoemde termijn van ter inzage legging, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Afdeling respectievelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
 
Vragen?  
Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met onze medewerkers ruimtelijke ordening (tel.: 0475 – 85 25 00).
 
 
Maasbracht, 13 mei 2015
 
Burgemeester en wethouders van Maasgouw
 
Naar boven