Logo Assen
Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Het Kanaal’, Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 30 april 2015, het bestemmingsplan “Het Kanaal” met identificatienummer NL.IMRO.0106.00BP201159B-C001 heeft vastgesteld.

Planvoornemen

Actium Wonen is voornemens de twee verouderde portiekflats en het voormalig café aan Het Kanaal (Pimpealer) te herstructureren. Ter vervanging van de verouderde bebouwing zal er één modern en energiezuinig complex met 36 huur- en 9 koopappartementen worden gerealiseerd. Dit herstructureringsproject maakt onderdeel uit van de ‘Blauwe As’.

Aanleiding

De bestaande twee appartementengebouwen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Het voormalige café is door Actium Wonen aangekocht om samen met de bestaande appartementen te kunnen herontwikkelen.

Ligging

Het plangebied is gelegen aan de noordrand van het centrum van Assen op de hoek van Het Kanaal en de Groningerstraat. Ten noorden van het plangebied ligt Het Kanaal. Ten oosten van het plangebied ligt de Groningerstraat. De zuidelijke en westelijke plangrenzen worden gevormd door de Eekmolen.

Vigerend bestemmingsplan

Voor het plangebied geldt het bestemmingsplan 'Molenstraat'. Binnen dit bestemmingsplan zijn aan de gronden de bestemmingen 'Meergezinshuizen II', 'Meergezinshuizen III', 'Winkels- horecabedrijven II', 'Tuinen of open erven' en 'Trottoirs – voetpaden' toegekend. Bebouwing is uitsluitend mogelijk binnen de aangegeven bebouwingsvlakken. De beoogde bebouwing valt deels buiten de aangegeven bouwvlakken. Daarnaast is een woonfunctie binnen de bestemming 'Winkels-horecabedrijven II' niet toegestaan.

Geluid

Omdat de voorkeursgrenswaarde ten gevolge van Het Kanaal ZZ en de Groningerstraat wordt overschreden en maatregelen ter verlaging van de geluidsbelasting niet mogelijk zijn, kan een woonbestemming mogelijk worden gemaakt door het vaststellen van hogere waarden wegverkeerslawaai. Bij besluit van 22 december 2014 heeft het college deze hogere waarde vastgesteld.

Waar kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien?

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 18 mei, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging (vanaf 19 mei gedurende zes weken) kan beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven