Logo Krimpenerwaard
Ontwerpwijzigingsplan Opperduit 286, Lekkerkerk, Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard zijn voornemens om met toepassing van 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het bestemmingsplan landelijk Gebied Nederlek grond van artikel 32.5 te wijzigen ten behoeve van toepassing van de ruimte-voor-ruimte regeling op het perceel Opperduit 286 te Lekkerkerk.

Bestemmingsplan

In het bestemmingsplan Landelijk Gebied Nederlek heeft het perceel de bestemming ‘Wonen’ met de aanduiding ‘vrijkomende agrarische bedrijfsbebouwing’. Onder voorwaarden kunnen burgemeester en wethouders de bestemming van de grond wijzigen ten behoeve van de realisatie van extra woningen na sloop van de vrijkomende agrarische bedrijfsbebouwing.

Plan

Initiatiefnemer is voornemens alle voormalig agrarische opstallen op het perceel Opperduit 286 te slopen en op deze locatie twee bouwkavels te realiseren. Er ligt nog geen bouwplan aan ten grondslag. De voormalige (karakteristieke) boerderij blijft behouden en valt buiten het plangebied.

Zienswijze

Het ontwerpwijzigingsplan ligt vanaf 13 mei 2015 zes weken ter inzage in het gemeentekantoor te Stolwijk. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met de afdeling ruimtelijke ordening, telefoon 14-0182.

U kunt het ontwerpwijzigingsplan Opperduit 286, Lekkerkerk ook inzien via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl -> inwoners -> bestemmingsplannen Krimpenerwaard (bouwen en verbouwen) en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Dit laatste exemplaar betreft het juridisch bindend exemplaar (idn code: NL.IMRO.1931.BPW1507BG004-ON01).

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij het college, postbus 51, 2820 AB Stolwijk. Als u mondeling een zienswijze wilt indienen dan kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ordening, telefoon 14-0182.

Stolwijk, 12 mei 2015

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard

Naar boven