Logo Koggenland
Wijzigingsplan en Besluit Hogere Waarde Wogmeer 86, Spierdijk, Koggenland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland maken, op grond van de Wet ruimtelijke ordening en op grond van de Wet Geluidhinder, bekend dat het wijzigingsplan en het besluit Hogere Waarde Wogmeer 86, Spierdijk ongewijzigd zijn vastgesteld en ter inzage liggen.

Inhoud

Met dit wijzigingsplan wordt de compensatieregeling (artikel 3.7.8) uit het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland toegepast. Dit betekent, dat alle agrarische bedrijfsbebouwing op het perceel Wogmeer 86 wordt gesloopt en, ter compensatie, de planologische mogelijkheid wordt geboden om een nieuwe woning (gesplitste stolp) te bouwen. Daarbij wordt de agrarische bedrijfswoning omgezet naar een burgerwoning (stolp).

De te verwachten geluidsbelasting op de gevels van de bestaande en de te realiseren woning zal tussen de 48 en 53 dB komen te liggen. Dit betekent, dat, nu geen geluidwerende voorzieningen in het openbaar gebied kunnen worden getroffen, met het aanbrengen van geluidwerende voorzieningen in de woningen aan de maximaal toelaatbare geluidsbelasting kan worden voldaan. Een ontheffing op grond van de Wet Geluidhinder is daartoe vereist.

Ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan, het besluit tot vaststelling van dit wijzigingsplan en het besluit Hogere Waarde liggen met ingang van 18 mei 2015 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen & Milieu in het gemeentehuis (tijdens openingstijden).

Het wijzigingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.koggenland.nl/wonen en werken/ruimtelijkeplannen onder de kop ‘in procedure’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het identificatienummer is: NL.IMRO.1598.WPLGWogmeer86-va01.

Beroepsmogelijkheden

Tegen het ontwerpwijzigingsplan en ontwerp besluit Hogere Waarde zijn geen zienswijzen ingediend. De zijn derhalve ongewijzigd vastgesteld. Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Het wijzigingsplan en het besluit Hogere Waarde treden in werking met ingang van de dag na afloop van de termijn voor het indienen van een beroepschrift, mits er geen verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is gedaan.

De Goorn, 17 mei 2015

Burgemeester en wethouders van Koggenland

Naar boven