Logo Dantumadiel
Vaststelling bestemmingsplan ‘De Westereen – Eyssemawei’ en verlening omgevingsvergunning voor de bouw van zeven woningen aan de Eyssemawei in de Westereen, Dantumadiel

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat:

  • de gemeenteraad op 21 april jl. het bestemmingsplan “De Westereen – Eyssemawei” ongewijzigd heeft vastgesteld, en

  • vervolgens door het college van B en W de omgevingsvergunning voor de bouw van zeven woningen ter plekke, oostelijk van de Eyssemawei 34 te De Westereen, is verleend.

Bij de terinzage legging van de ontwerpbesluiten zijn geen zienswijzen ingediend.

Coördinatieregeling

Met betrekking tot de bestemmingsplanherziening “De Westereen – Eyssemawei” en de omgevingsvergunning is toepassing gegeven aan de coördinatieregeling conform artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. Dit betekent dat de voor het project benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure zijn voorbereid en bekendgemaakt zullen worden.

Het besluit van de raad, het vastgestelde bestemmingsplan “De Westereen – Eyssemawei” met eventueel aanvullende stukken en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 14 mei gedurende een termijn van zes weken tot en met woensdag 24 juni 2015 bij het KlantKontaktSintrum in het gemeentehuis te Damwâld voor een ieder ter inzage.

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en het vastgestelde bestemmingsplan “De Westereen – Eyssemawei” met eventueel aanvullende stukken zijn ook te raadplegen via de website www.dantumadiel.eu (onder digitale dienstverlening, plannen ter inzage) en via www.ruimtelijkeplannen.nl (de directe link is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1891.bpWEeyssemawei-0401)

De besluiten zijn voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Omdat er geen zienswijzen op de ontwerp besluiten zijn ingediend, kan in dit geval alleen nog een beroepschrift bij de Raad van State worden ingediend door belanghebbenden die aan kunnen tonen redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot de gemeenteraad danwel ons college te wenden met een zienswijze. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd. Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De besluiten treden in werking na het verstrijken van de beroepstermijn tenzij degene die beroep instelt tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Raad van State. In die gevallen treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Indien binnen de beroepstermijn van zes weken geen rechtsmiddelen worden aangewend zijn de besluiten onherroepelijk.

Damwâld, 13 mei 2015

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel, K.S. Heldoorn, burgemeester

B.T.T. Schat, secretaris

Naar boven