Logo Oud-Beijerland
Ontwerpomgevingsvergunning herontwikkeling woningtype D Violierengang (Project ‘Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan’), Oud-Beijerland

De gemeenteraad heeft op 14 mei 2013 voor de voormalige C1000-locatie het bestemmingsplan ‘Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan’ vastgesteld. Het bestemmingsplan maakte de bouw van vrijstaande en twee-aaneen-gebouwde woningen mogelijk. Vanwege de huidige economische situatie, de huidige vraag op de woningmarkt en de stedenbouwkundige opzet van het gebied kiest de initiatiefnemer nu voor (deels) een ander type woningen. Het betreft een rijtje dat voorzien was voor zeven à acht (half)vrijstaande woningen. De initiatiefnemer wil nu voor een deel van de (half)vrijstaande woningen (zes stuks) patiobungalows realiseren. De woningen die eerst waren voorzien hadden een verdieping. De patiowoningen zijn eenlaags. De parkeerbalans wijzigt niet ten opzichte van het oorspronkelijke woningtype.

Afwijken

Op 29 oktober 2014 heeft de initiatiefnemer een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van de zes patiowoningen. Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van het geldende bestemmingsplan voor de bouw van zes patiowoningen.

Ter inzage legging

Op grond van artikel 3.10 van de Wabo ligt de ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken, waar onder de aanvraag en de ruimtelijke onderbouwing met ingang van zaterdag 9 mei 2015 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. Digitaal zijn de stukken te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel -> bekendmakingen -> aangevraagde omgevingsvergunningen).

Indienen zienswijze of nadere informatie

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder een zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpomgevingsvergunning patiowoningen Violierengang’.

Voor nadere informatie of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Yvonne Bossche van afdeling Ontwikkeling (team Ruimtelijke Ontwikkeling), telefoon (0186) 64 66 31.

Naar boven