Provincie Utrecht - Beschikking in het kader van de Flora- en Faunawet – provincie Utrecht
Logo Utrecht
Bekendmaking
Beschikking artikel 67 en artikel 68, eerste lid, van de Flora- en faunawet van het bepaalde bij of krachtens de artikelen 9, 10 en 72 , vijfde lid, van deze wet
Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben aan de Faunabeheereenheid Utrecht te Veenendaal een ontheffing op grond van artikel 68, eerste lid, van de Flora- en faunawet verleend. De ontheffing is verleend voor het gehele werkgebied van de Faunabeheereenheid Utrecht.
Het betreft een ontheffing voor:
Het vangen met behulp van vangkooien en doden van de soorten: grauwe gans (Anser anser), verwilderde gedomesticeerde gans (Anser anser forma domesticus ) en Canadese gans (Branta canadensis).
De ontheffing is verleend op basis van het Faunabeheerplan Utrecht 2014-2019 voor de periode van 15 mei tot 1 augustus, voor de jaren 2015 tot en met 2019, van een uur voor zonsopkomst tot een uur na zonsondergang. Aan de ontheffing zijn voorschriften verbonden. Besluitnummer: 814C72CE.
Bezwaar
Belanghebbenden kunnen tot en met woensdag 17 juni 2015 tegen de beschikking bezwaar maken. Het bezwaarschrift richt u aan Gedeputeerde Staten van Utrecht, t.a.v. de secretaris van de Awb-adviescommissie, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht.
De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken. Deze termijn begint te lopen na de datum van verzending.
Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:
  • -
    de naam en het adres van de indiener;
  • -
    de dagtekening;
  • -
    een omschrijving van (het gedeelte van) de beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt;
  • -
    de gronden van het bezwaar (de motivering).
Aan de behandeling van het bezwaarschrift zijn voor de indiener geen kosten verbonden.
Voorlopige voorziening/schorsing
De beschikking treedt in werking na de datum van verzending. Het indienen van bezwaar schorst de werking van de beschikking niet. Indien bezwaar is gemaakt kan daarom ook om een voorlopige voorziening worden gevraagd, als er tijdelijke maatregelen nodig zijn waarmee niet tot de beslissing op het bezwaarschrift kan worden gewacht. Het verzoek moet worden gedaan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen. Daarbij is een griffierecht verschuldigd.
Informatie
Als u vragen heeft over de inhoud van deze publicatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening en Handhaving, bereikbaar op telefoonnummer 030-2582454.
Naar boven