Logo Brunssum
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Centrum 1e herziening’, Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 14 april 2015 het bestemmingsplan “Centrum 1e herziening” gewijzigd heeft vastgesteld.

De herziening omvat een aanpassing van de regels van het op 24 februari 2010 vastgestelde en thans vigerende bestemmingsplan “Centrum”. De regels zijn geactualiseerd waarbij aansluiting is gezocht bij de op 1 oktober 2010 in werking getreden Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de laatste wetswijzigingen van 1 november 2014. Verder heeft een aantal inhoudelijke aanpassingen plaatsgevonden ter verduidelijking van de regels en nieuwe inzichten met betrekking tot het opstellen van planregels.

De verbeelding van het moederplan “Centrum” waarop de bestemmingen zijn opgenomen blijft in deze herziening ongewijzigd, met dien verstande dat separaat het eveneens op 14 april 2015 vastgestelde bestemmingsplan “Veegplan Centrum” ter inzage ligt. Dit veegplan ziet op een aantal ontwikkellocaties in het centrumgebied en treedt dus straks voor wat betreft die locaties in de plaats van het thans vigerende bestemmingsplan “Centrum”. Het bestemmingsplan “Veegplan Centrum” ligt tegelijkertijd met onderhavige 1e herziening ter inzage en de terinzagelegging van dat plan is eveneens op 13 mei 2015 bekend gemaakt.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de vaststelling door de raad enkele wijzigingen aangebracht in de toelichting en op de verbeelding. De wijzigingen hebben betrekking op plangebieden die eerder in het bestemmingsplan “Centrum” waren opgenomen, maar waarvoor in de afgelopen jaren nieuwe bestemmingsplannen zijn vastgesteld. Deze plannen vallen nu buiten deze herziening en zijn dan ook benoemd in de toelichting en geamoveerd uit het besluitvlak op de verbeelding van deze herziening. Verder moest het besluitvlak aangepast worden omdat deze niet overeen kwam met de plangrens van het aangrenzende bestemmingsplan “Doorsteek Centrum”.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan “Centrum 1e herziening” ligt met ingang van 14 mei 2015 gedurende zes weken ter inzage en is te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is daar opgenomen onder planidentificatienummer NL.IMRO.0899.BPCentrum1eherz-VA01.

Verder kan het vastgestelde bestemmingsplan worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.brunssum.nl/bestemmingsplannen en kan dit gedurende de openingstijden worden ingezien bij het loket Vergunningen in de gemeentewinkel, Lindeplein 1 te Brunssum.

Rechtsbescherming

Gedurende de periode van de ter inzage ligging (14 mei t/m 24 juni 2015) kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden, alleen voor zover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de hiervoor vermelde beroepstermijn moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Het bestemmingsplan “Centrum 1e herziening” treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Brunssum, 13 mei 2015

Naar boven