Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Bestemmingsplan ‘Meije 35-37’ (bestuurlijke lus)
Logo Bodegraven-Reeuwijk
Burgemeester en wethouders van Bodegraven-Reeuwijk maken bekend dat de gemeenteraad op 15 april 2015 het bestemmingsplan ‘Meije 35-37’ gewijzigd heeft vastgesteld. Dit besluit volgt op de tussenuitspraak van 18 februari 2015 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze tussenuitspraak gaat over het vaststellingsbesluit van 11 september 2013 van het genoemde bestemmingsplan.
Plangebied bestemmingsplan
Het plangebied van het bestemmingsplan bestaat uit de percelen aan de Meije 35 en Meije 37. Het bestemmingsplan ‘Meije 35-37’ biedt een planologisch-juridische regeling voor de op dit perceel gevestigde bedrijven, te weten een loonspuitbedrijf, een verhuurbedrijf van units in bedrijfsverzamel­gebouwen en een producent van dierensnacks. Het perceel Meije 37 heeft in dit bestemmingsplan de bestemming Wonen gekregen.
Bestuurlijke lus
De Raad van State heeft via de tussenuitspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ toegepast. Dit betekent dat de gemeenteraad de opdracht heeft gekregen een gebrek ten aanzien van het eerdere vaststellingsbesluit van 11 september 2013 te herstellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.
Wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan
De gemeenteraad heeft de geconstateerde gebreken hersteld door in de regels van het bestemmingplan de maximale inhoudsmaat van de bedrijfswoning op het perceel Meije 35 te wijzigen van ‘1.480 m³’ naar ‘1.710 m³’. De toelichting van het bestemmingsplan is op dit onderdeel aangepast. Tevens is onderzocht en in de toelichting gemotiveerd waarom bij maatwerkvoorschrift een maximaal geluidsniveau van 63 dB(A) ter plaatse van de woning Meije 38 kan worden vastgesteld en waarom deze stand kan houden in een beroepsprocedure.
Ter inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen op de volgende wijze ter inzage met ingang van 07-05-2015 tot en met het einde van de beroepstermijn, te weten 18-06-2015:
  • -
    digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;
  • -
    digitaal als pdf bestand, inclusief de bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl onder de rubriek Wonen, leven en werken / Plannen en projecten / De Meije / Bestemmingsplannen in ontwikkeling;
  • -
    op papier en digitaal tijdens openingsuren in het Klantcontactcentrum (KCC) aan de Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).
De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://bodegravenrwijk.gemeentedocumenten.nl.
Beroep
Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende 6 weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel vrijdag 08-05-2015. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door:
  • -
    belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;
  • -
    belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;
  • -
    iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.
Voorlopige voorziening
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking, daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient, binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Naar boven