Ontwerpomgevingsvergunning en Hogere Waarde – Wet Geluidhinder Langebuurt 81, Uitgeest
Logo Uitgeest
Burgemeester en wethouders van de gemeente Uitgeest maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 Awb bekend dat zij het voornemen hebben met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3 van de Wabo, medewerking te verlenen aan de aanvraag om omgevingsvergunning voor de realisatie van een woonhuis op het perceel Langebuurt 81 te Uitgeest. Het betreft de volgende activiteiten: planologisch strijdig gebruik en bouwen. Op deze omgevingsvergunning is de uitgebreide procedure van toepassing.
 
Locatie
De projectlocatie waar de woning gebouwd gaat worden bevindt zich ter hoogte van de Langebuurt 81 in het oostelijk deel van de oude dorpskern van Uitgeest. De beoogde bouwlocatie voor de woning is gelegen aan de achterzijde van dit perceel dat aan de oostzijde grenst aan het Binnenmeer.
 
Inzage
Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 11 mei 2015 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage. De stukken kunnen geraadpleegd worden via:
- de website van de gemeente Uitgeest, www.uitgeest.nl. onder de sitemappen gemeentehuis en terinzagelegging;
- bij de publieksbalie van het gemeentehuis dat is gevestigd aan de Middelweg 28 te Uitgeest en is geopend op werkdagen van 9.00-12.00 uur en op woensdagmiddag van 13.30-16.00 uur en donderdagavond van 18.30-20.00 uur.
 
Zienswijzen omgevingsvergunning
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen ingediend worden bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 7, 1910 AA Uitgeest. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden 'zienswijze op ontwerpbesluit omgevingsvergunning Langebuurt 81’.
 
Meer informatie
Voor inzage op het gemeentehuis buiten deze openingstijden, het indienen van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mw. mr. N.A.E. van Offeren van de afdeling Ruimte, via telefoonnummer 0251-361187.
 
 
Hogere waarde - Wet geluidhinder, Langebuurt 81, Uitgeest
 
De directeur van Omgevingsdienst IJmond maakt namens het dagelijks bestuur van Omgevingsdienst IJmond bekend dat voor een plan aan de Langebuurt 81 te Uitgeest een ontwerpbesluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de geluidbelasting in het kader van de Wet geluidhinder is genomen.
 
De bevoegdheid van het college tot vaststelling van hogere waarden voor de geluidbelasting is gedelegeerd aan het dagelijks bestuur van Omgevingsdienst IJmond. Burgemeester en wethouders van Uitgeest hebben ten behoeve van de bouw van een woning op het perceel Langebuurt 81 een verzoek om vaststelling van een hogere waarde voor de geluidbelasting in het kader van de Wet geluidhinder ingediend bij Omgevingsdienst IJmond. Het ontwerpbesluit heeft betrekking op wegverkeerslawaai.
 
De directeur van Omgevingsdienst IJmond is van plan een besluit tot vaststelling van een hogere waarde voor de geluidbelasting te nemen ten behoeve van de bouw van een woning op het perceel Langebuurt 81 te Uitgeest.
 
Inzage
Het ontwerpbesluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt vanaf 11 mei 2015 gedurende zes weken op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur ter inzage bij Omgevingsdienst IJmond, Stationsplein 48b te Beverwijk en van maandag t/m donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, vrijdags van 09.00 t/m 12.00 uur bij de publieksbalie van het gemeentehuis van Uitgeest, Middelweg 28 te Uitgeest. Het ontwerpbesluit is ook in te zien op de website van de gemeente Uitgeest, www.uitgeest.nl en bij de publieksbalie van het gemeentehuis dat is gevestigd aan de Middelweg 28 te Uitgeest en is geopend op werkdagen van 9.00-12.00 uur en op woensdagmiddag van 13.30-16.00 uur en donderdagavond van 18.30-20.00 uur.
 
Zienswijzen hogere waardenbesluit
Binnen de bovenstaande termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij de directeur van Omgevingsdienst IJmond. Schriftelijke zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden bij Omgevingsdienst IJmond, Postbus 325, 1940 AH Beverwijk, onder vermelding van ‘Ontwerpbesluit Wet geluidhinder Omgevingsvergunning Langebuurt 81 te Uitgeest’. Voor mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken met Omgevingsdienst IJmond, telefoonnummer 0251 - 26 38 63.
 
Uitgeest, 8 mei 2015
Burgemeester en wethouders van Uitgeest
 
Naar boven