eenrichtingsverkeer Paasweide te Wijhe
Logo Olst-Wijhe
15.015671
J.B. van der Kolk
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe;
 
besluiten:
Tot het instellen van eenrichtingsverkeer (uitgezonderd en fietsers en bromfietsers) voor de Paasweide in Wijhe en opname van het gebied binnen de parkeerverbodzone centrum Wijhe.
 
Vereiste van het besluit
Op grond van artikel 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994, is het college bevoegd tot het nemen van dit verkeersbesluit.
Op grond van het bepaalde in artikel 12, van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12, sub a genoemde borden, behorende bij bijlage 1 van het RVV 1990.
 
 
Belangenafweging en Motivering
In 2014 heeft Salland Wonen een appartementencomplex met grondgebonden woningen gebouwd aan de Paasweide te Wijhe. Aan de achterzijde van de gebouwen is een parkeerplaats ingericht voor motorvoertuigen. Hiervoor dient een zijwegje van de Nieuwendijk te worden aangereden en te worden afgereden via het Wijhezicht. De toegangsweg is te smal om hiervoor het verkeer in twee richtingen te laten berijden. Ook is het uitzicht komende vanuit de Paasweide naar de Nieuwendijk dermate slecht dat uitsluitend inrijden prefereert ten opzichte van het uitrijden. De rijrichting loopt van zuid naar noord.
Tevens valt  het wegvak binnen de parkeerverbodzone die enkele jaren geleden is ingesteld voor het centrum van Wijhe en de Nieuwendijk. Hierdoor mag er uitsluitend worden geparkeerd op de daarvoor ingerichte en aangegeven parkeervakken. Mede op verzoek van Woningbouwvereniging Salland Wonen is tot dit besluit gekomen.
 
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district IJsselland. Hij bracht hierover een positief advies uit;De verkeerscommissie Olst-Wijhe heeft ten aanzien van deze maatregel een positief advies uitgebracht.  
Op grond van vorenstaande overwegingen hebben wij besloten tot het instellen van eenrichtingsverkeer (uitgezonderd fietsers en bromfietsers) voor de Paasweide middels RVV borden C02 en C03 en C04 met het onderbord OB54 ) en een aanduiding van “einde”  parkeerverbodzone middels verkeersbord EO1ze (ter hoogte van de locatie van bord C02) zoals ingesteld voor het centrum van Wijhe. Verkeersborden overeenkomstig bijlage 1 van het RVV 1990 en plaats conform bijbehorende overzichtstekening.
Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
Het besluit is gebaseerd op artikelen 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994 en op artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen betreffende het wegverkeer.
Het besluit en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken na de datum van publicatie ter inzage bij de balies op de locaties in Olst en Wijhe. Belanghebbenden kunnen gedurende genoemde termijn van zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.
Informatie over het indienen van een bezwaarschrift is verkrijgbaar bij Renate Nijhof, telefoon 14 0570. Bij haar afwezigheid kunt u contact opnemen met Gerard Luijmes.
Bent u het niet eens met dit besluit?
Belt u ons dan eerst. Wij nemen dan samen met u het besluit door en kunnen zo nodig een fout herstellen.
 
Naar boven