Logo Den Haag
Ontwerpbestemmingsplan Regentessekwartier-Zuid, Den Haag

Het ontwerpbestemmingsplan Regentessekwartier-Zuid wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor eenieder met ingang van 8 mei tot en met 18 juni 2015 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • in de vorm van pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdagavond alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).

Het plangebied ligt in het stadsdeel Segbroek aan de centrumzijde van het Regentessekwartier en grenst aan de wijk Transvaal. De globale begrenzing van het plangebied is als volgt: Verversingskanaal, De Constant Rebecquestraat, Noord West Buitensingel, Loosduinseweg en Tripstraat.

De gemeente en Stadion hebben samen en in nauw overleg met omwonenden en belanghebbenden de Nota van Uitgangspunten Regentesse-Zuid opgesteld, welke in is vastgesteld door het college van B&W. In 2011 is het kaderstellende projectdocument voor de gebiedsontwikkeling vastgesteld. De afgelopen jaren is gewerkt aan de uitwerking van dit masterplan. Dit bestemmingsplan biedt de basis voor het omvormen van Regentessekwartier – Zuid tot een eigentijds, centrumstedelijk woonmilieu met bedrijvigheid op het Gemeentelijk Industrieterrein en de Energiecentrale.

Het doel van het bestemmingsplan Regentessekwartier-Zuid is het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen in het plangebied, met name:

  • 425 tot 475 woningen;

  • circa 1.400 tot 2.900 m2 bedrijfsonroerendgoed, maatschappelijke, zakelijke en persoonlijke dienstverlening;

  • langzaam verkeersroutes die het gebied met de omgeving verbinden;

  • realisatie van circa 30.000 m2 openbare ruimte.

Om beter aan te sluiten op de ambities voor het gebied en een goede invulling van de begane grond te realiseren wordt voor het woon-zorgcomplex het Zamen een kleine bestemmingswijziging voorzien. De maatschappelijke bestemming wordt iets verruimd met dienstverlening en maximaal 250 m2 zorggerelateerde detailhandel.

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze te voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 3573. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Inloopbijeenkomst

Voor dit bestemmingsplan wordt op donderdag 4 juni 2015 vanaf 18:00 uur tot 20:00 uur een inloopbijeenkomst gehouden in het Sportpark De Verademing, kantine S.C. REMO, Asmansweg 104, 2571 DC te Den Haag.

Naar boven