Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder
Logo Veenendaal
Uitwerkingsplan 1 e Melmseweg fase 1 , 390 5MA, 390 5LM Veenendaal
Het gebied rondom de 1e Melmseweg is in het bestemmingsplan “1e Melmseweg” bestemd als uitwerkingsgebied. De bestemming ‘Wonen - Uit te werken bestemming’ maakt het mogelijk om in het gebied woningbouw te realiseren en zo in te spelen op de actuele woningvraag. Het aantal woningen betreft in totaal circa 256 stuks, bestaande uit zowel grondgebonden als gestapelde eenheden. De realisatie van de woningen vindt gefaseerd plaats (3 fases). Dit uitwerkingsplan betreft fase 1.
Bouwplan
Het uitwerkingsplan 1e Melmseweg fase 1 maakt de bouw van circa 86 woningen mogelijk. In het plangebied fase 1 zijn drie bouwvlakken opgenomen.
Ligging plangebied
Het plangebied fase 1 wordt globaal begrensd door de 1e Melmseweg aan de oostzijde, de Rondweg-West aan de noordzijde en door een begraafplaats aan de zuid- en westzijde.
Ontwerpbesluit hogere waarden
Het uitwerkingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van een aantal woningen binnen het plangebied, vanwege het wegverkeer op de Rondweg-West en de rijksweg A12, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld. De gemeente kan het uitwerkingsplan pas vaststellen, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarde is verleend.
Stukken ter inzage
U kunt het ontwerp van het besluit met bijbehorende stukken inzien met ingang van 30 april 2015 gedurende zes weken bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:
  • maandag van 17.00 - 20.00 uur;
  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 - 13.00 uur en;
  • op donderdagen is de balie geopend van 09.00 - 20.00 uur.
Indienen van zienswijzen
Op grond van de Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden gedurende de genoemde termijn schriftelijk, via e-mail of mondeling zienswijzen aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken. Uw zienswijze sturen aan: burgemeester en wethouders van Veenendaal, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal. Of e-mail: info@veenendaal.nl. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw I. Burger van de afdeling Veiligheid & Handhaving, telefoonnummer (0318) 538 724.
Naar boven