Logo Woensdrecht
Ontwerpbestemmingsplan uitbreiding bedrijventerrein De Kooi te Hoogerheide, Woensdrecht

Burgemeester en wethouders van Woensdrecht maken, ter voldoening aan artikel 3.8.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “Uitbreiding bedrijventerrein De Kooi, Hoogerheide” voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van het bedrijventerrein De Kooi te Hoogerheide binnen het gebied gesitueerd tussen de Postweg – de Huijbergseweg – de Bunkerbaan en de Kooiweg te Hoogerheide.

planMER

Omdat significante negatieve effecten op Natura 2000 als gevolg van het bestemmingsplan ‘Uitbreiding be-drijventerrein De Kooi, Hoogerheide’ niet op voorhand kunnen worden uitgesloten, is het opstellen van een passende beoordeling in het kader van de Natuurbeschermingswet en een planMER (milieueffect-rapportage) noodzakelijk. De Commissie voor de milieueffectrapportage is verzocht om de planMER te toetsen. Tegen de planMER, die als bijlage bij het ontwerp bestemmingsplan opgenomen is, kunnen zienswijzen worden ingediend

Verzoek om herbegrenzing groenblauwe mantel en stedelijk zoekgebied

In het ontwerp bestemmingsplan wordt uitgegaan van een herbegrenzing van de groenblauwe mantel en het stedelijk zoekgebied. In dit kader zal een verzoek worden ingediend bij het college van gedeputeerde staten van de provincie Noord Brabant. Ook tegen dit voornemen kunnen zienswijzen worden ingediend. Het ontwerpverzoek is als bijlage bij het ontwerp bestemmingsplan opgenomen

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan inclusief de planMER alsmede het verzoek om herbegrenzing van de groen-blauwe mantel en het stedelijk zoekgebied ligt voor een ieder ter inzage vanaf 7 mei 2015 gedurende een periode van zes weken, bij de centrale balie van het gemeentehuis te Hoogerheide tijdens openingstijden. Na afspraak via het algemene telefoonnummer 14 0164 kan het ontwerp ook worden ingezien buiten openingstijden. Ook is het gehele ontwerp bestemmingsplan langs elektronische weg te raadplegen. U vindt de documenten op “www.woensdrecht.nl” onder de bekendmakingen. Tevens zal het plan te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan heeft als identificatie-nummer: “NL.IMRO.0873.BEDRxBP106xMOEDx05-ON01”.

Reageren

Binnen de genoemde termijn van zes weken kan eenieder omtrent de ter inzage liggende stukken schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Woensdrecht, Postbus 24, 4630 AA Hoogerheide onder vermelding van “zienswijze”, de naam van het bestemmingsplan en uw adresgegevens. Voor mondelinge reacties kunt u een afspraak maken met de heer A. Bogers via het algemene telefoonnummer is 14 0164.

Hoogerheide, 6 mei 2015

Naar boven