Logo Nijmegen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Nijmegen Goffert-Winkelsteeg – 4 (NTC)’, Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 29 april 2015 het bestemmingsplan Nijmegen Goffert-Winkelsteeg – 4 (NTC) gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de spoorlijn Nijmegen-Den Bosch aan de noordzijde, de Neerbosscheweg in het oosten en de Nieuwe Dukenburgseweg in het zuiden. In het westen wordt het plangebied begrensd door het NXP-terrein.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt een herontwikkeling van het oostelijk deel van het NXP-terrein tot de Novio Tech Campus. In het plangebied zijn bedrijven en (kennis)instellingen op de terreinen van Health, Life Sciences en High Tech, inclusief mogelijkheden voor campus-ondersteunende functies voorzien.

Het plan is op de volgende punten gewijzigd vastgesteld:

  • 1. Op de verbeelding is ter plaatse van het gasdrukmeet- en regelstation de aanduiding ‘nutsvoorziening’ opgenomen. De daarbij behorende veiligheidscontour(en) zijn op de verbeelding opgenomen door middel van de gebiedsaanduidingen ‘veiligheidszone – barim 1’ en ‘veiligheidszone – barim 2’.

  • 2. In artikel 3 van de regels zijn bepalingen opgenomen voor de aanduiding ‘nutsvoorziening’ (artikel 3.1.h en 3.2.3 zijn toegevoegd)

  • 3. Artikel 9.3 en 9.4 zijn toegevoegd.

  • 4. Artikel 9.1.2, 9.1.3 en 9.1.4 van de regels zijn toegevoegd. Dit betreft het opnemen van een afwijkingsmogelijkheid binnen de aanduiding ‘milieuzone – zones wet milieubeheer’.

  • 5. Op de verbeelding is de aanduiding ‘veiligheidszone – vervoer gevaarlijke stoffen’ teruggebracht tot 30 meter, gemeten vanaf het midden van de buitenste twee spoorrails, conform de beleidsvisie Externe Veiligheid Nijmegen (2014)

Inzage

Het plan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken, liggen van donderdag 7 mei 2015 tot en met donderdag 18 juni 2015 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP12004-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP12004-/NL.IMRO.0268.BP12004-VG01

Daarnaast is het bestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede de belanghebbende die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen in de periode van vrijdag 8 mei 2015 tot en met donderdag 18 juni 2015 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tegen de wijzigingen die door de Raad zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden ingesteld.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk – gemotiveerd – verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven