Logo Nijmegen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Nijmegen Bottendaal Galgenveld’, Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 25 juni 2014 het bestemmingsplan Nijmegen Bottendaal Galgenveld opnieuw vastgesteld.

Directe aanleiding voor het opnieuw vaststellen van het bestemmingsplan vormt de uitspraak van de Raad van State d.d. 16 januari 2013 (201108941/1/R2). In deze uitspraak heeft de Raad van State het vorige vaststellingsbesluit vernietigd voor zover aan de gronden ter plaatse van de in het midden van de percelen St. Annastraat 141-147 en Archipelstraat 292-296 aanwezige bebouwing niet de aanduiding “bouwvlak” is toegekend. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om voor deze locatie een nieuw bestemmingsplan vast te stellen.

Om tegemoet te komen aan de uitspraak van de Raad van State is de plankaart van het bestemmingsplan aangepast zodat het middengedeelte van het bouwvlak op het perceel St. Annastraat/Archipelstraat kan worden bebouwd (in een bouwlaag).

Inzage

Het plan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken, liggen van donderdag 7 mei 2015 tot en met donderdag 18 juni 2015 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP7000-VG02

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP7000-/NL.IMRO.0268.BP7000-VG02

Daarnaast is het bestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn, kunnen in de periode van vrijdag 8 mei 2015 tot en met donderdag 18 juni 2015 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk – gemotiveerd – verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven