Logo Lansingerland
Ontwerpbestemmingsplan ‘Parkzoom 2015’ en ontwerpbesluit hogere waarden, Bergschenhoek, Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat met ingang van donderdag 7 mei tot en met woensdag 17 juni 2015 het ontwerpbestemmingsplan “Parkzoom 2015” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0155-ONTW en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder inzake bestemmingsplan “Parkzoom 2015” voor iedereen ter inzage ligt.

Beschrijving bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden

Het bestemmingsplan “Parkzoom 2015” is een actualisatie van het bestemmingsplan “Parkzoom” dat in september 2005 is vastgesteld. Voor de nog te ontwikkelen gebieden zijn flexibelere regels opgenomen, zodat bij de ontwikkeling beter op de marktsituatie kan worden ingespeeld. De wijk Parkzoom ligt tussen de HSL en de kern Bergschenhoek en wordt in het noordoosten globaal begrensd door de Jacob Marislaan en de Plantenhal en in het zuidwesten door de Boterdorpseweg. In het bestemmingsplan is ook het voorzieningengebied aan De Zijde, met de sporthal, de twee scholen en het Islamitisch Cultureel Centrum opgenomen.

Wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan vindt u in de Nota inspraak en overleg en staat van wijzigingen bestemmingsplan “Parkzoom 2015”, die als bijlage bij de toelichting is opgenomen.

Het ontwerpbesluit is opgenomen voor die delen van Parkzoom, die ten opzichte van het oude plan uit 2005 planologisch zijn gewijzigd, zoals Parkzoom 3. Ook het ontwerpbesluit is als bijlage bij de toelichting opgenomen.

Zienswijzen

U kunt het plan inzien:

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u tegen beide ontwerpen (apart) een zienswijze indienen. Dit kan schriftelijk of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) inzake het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0155/03.

Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) inzake het ontwerpbesluit hogere waarden kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van burgemeester en wethouders, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven