Vastgesteld bestemmingsplan 'Malburgen Mw6'
Logo Arnhem
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 april 2015 heeft vastgesteld.
Het bestemmingsplan 'Malburgen Mw6'
landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.859-0301.
Inzien
Het bestemmingsplan 'Malburgen Mw6' en het besluit totvaststelling liggen met ingang van 4 mei 2015 gedurende een termijn van zes weken (tot en met 14 juni 2015) voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het bestemmingsplan is met ingang van 4 mei 2015 ook via internet in te zien (technische storingen voorbehouden).
De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:
 
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:
 
Het bestemmingsplan is tevens te downloaden in PDF-formaat:
 
 
Beschrijving bestemmingsplan
Mw6 is één van de projecten uit het Ontwikkelingsplan Malburgen en omvat het gebied tussen de Zeegsingel, Immerlooplein, Wikkestraat en Koppelstraat. In dit gebied stonden grondgebonden eengezinswoningen en een zestal portiekflats. Deze flats en een zestal bouwblokken met grondgebonden woningen zijn een aantal jaren geleden gesloopt. De door Volkshuisvesting geplande herontwikkeling heeft (mede vanwege de economische crisis) vertraging opgelopen. Vivare neemt de bouwexploitatie van Mw6 in Malburgen over van Volkshuisvesting. Op de plaats van de gesloopte flats worden door Vivare ruim zestig eengezinswoningen gebouwd, voornamelijk voor de sociale huur. Deze ontwikkeling is niet meegenomen in het bestemmingsplan dat ooit is opgesteld voor Malburgen-Midden en hiervoor moet nu een aparte bestemmingsplanprocedure worden doorlopen.
Het ontwerp-bestemmingsplan heeft vanaf 26 februari tot en met 8 april 2015 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan is op 28 april 2015 ongewijzigd vastgesteld.
Procedure
De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl . Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.
Naar boven