Logo Sluis
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Sluis’ Beeldkwaliteitplan Bedrijventerreinen, Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan 'Bedrijventerreinen Sluis' ter inzage wordt gelegd. Het bestemmingsplan voorziet in de juridisch planologische regeling van de volgende 12 bedrijventerreinen: Breskens – Deltahoek, Breskens – Haventerrein, Cadzand, Eede, IJzendijke, Nieuwvliet, Oostburg – Brugse Vaart, Oostburg – Stampershoek, Schoondijke, Sluis – Sint Annastraat, Sluis – Smoutweg en Waterlandkerkje.

Het ontwerpbestemmingsplan 'Bedrijventerreinen Sluis' vervangt (geheel of gedeeltelijk) de volgende bestemmingsplannen Deltahoek Breskens, Waterfront Breskens, tweede herziening Waterfront Breskens, Kom Cadzand, Buitengebied Sluis, Bedrijventerrein Nieuwvliet, Bedrijventerrein Stampershoek, Stampershoek Zuid en Noord, Kom Oostburg, Kom Schoondijke, Kom Schoondijke eerste herziening, Kom Sluis, Kom IJzendijke en Kleine Kernen Sluis

Op 14 januari 2015 is het ontwerpbestemmingsplan behandeld in de raadsbrede vergadering van de raadscommissies Samenleving/Middelen en Ruimte/AB. Ten opzichte van de behandelde stukken in deze vergadering is het plan op de volgende punten nog gewijzigd.

  • 1. Uitgeefbaar terrein

    In de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan is toegevoegd dat het beleid ten aanzien van bedrijventerreinen geëvalueerd wordt, omdat er een overaanbod is aan uitgeefbaar terrein. Vooruitlopend hierop is in de regels een algemene wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de bestemming 'Bedrijventerreinen' te wijzigen in een groenbestemming. Zonnepanelen worden mogelijk gemaakt via een afwijkingsbevoegdheid.

  • 2. Erfafscheidingen

    De maximale bouwhoogte voor erfafscheidingen voor de voorgevelrooilijn bedraagt één meter, de maximale bouwhoogte achter de voorgevelrooilijn twee meter.

  • 3. Parkeren Breskens

    In het havengebied Breskens wordt de mogelijkheid voor parkeren opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan 'Bedrijventerreinen Sluis' inclusief het beeldkwaliteitplan ligt met ingang van 7 mei 2015 gedurende zes weken voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC) Nieuwstraat 22 te Oostburg. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen, en het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.1714.bpbedrijventerrein-ON01). Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw V. Dekker of de heer S. van Vooren van de afdeling Externe dienstverlening, via telefoonnummer +140117.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan 'Bedrijventerreinen Sluis' inclusief het beeldkwaliteitplan op de volgende wijze:

  • Schriftelijk: u kunt uw zienswijze richten aan de gemeenteraad van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

  • Mondeling: u kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw V. Dekker of de heer S. van Vooren van de afdeling Externe dienstverlening via telefoonnummer +140117.

Wij maken u er op attent dat het niet mogelijk is uw zienswijze via de gemeentelijke website kenbaar te maken.

Het college van burgemeester en Wethouders van Sluis brengt tevens ter kennis dat zij op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens is om bij het besluit tot vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

Oostburg, 1 mei 2015

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS, A.M.M. Jetten, burgemeester

S.I. de Kievit – Minnaert, secretaris

Naar boven