Logo Rotterdam
Kennisgeving bestemmingsplan ‘Molenlaankwartier en Lage Limiet’, Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van 8 mei 2015 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 19 juni 2015) het ontwerpbestemmingsplan "Molenlaankwartier en Lage Limiet” (NL.IMRO.0599.BP1057MolenlnLaLi-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), Coolsingel 40 (ingang zijde Doelwater tegenover hoofdbureau politie), kamer 029.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied Molenlaankwartier en Lage Limiet is een onderdeel van het gebied Hillegersberg-Schiebroek. Het is een woonwijk die in de zuidwestpunt grenst aan de oude dorpskern van Hillegersberg. Lage Limiet is een nieuwbouwlocatie uit 2003. De oostgrens van het bestemmingsplan ligt precies in het midden van de Rotte. Aan de zuidzijde volgt de plangrens de Strekkade over de groene parkachtige oever van de Bergse Voorplas. Aan de westzijde loopt de grens als volgt: Streksingel, Grindweg, Ankie Verbeek-Ohrlaan, Lage Limiet, Wildersebrug, Grindweg. Aan de noordzijde loopt de grens over het Marterpad-Hogelanddreef op de grens van de woonwijk en het recreatiegebied 'Het lage Bergsche Bos'.

Het bestemmingsplan voorziet in het actualiseren van de in het gebied geldende planologische regelingen. Daarnaast worden enkele ontwikkelingen meegenomen.

Op maandag 1 juni 2015 organiseert de gemeente Rotterdam een informatiebijeenkomst over het bovengenoemd ontwerpbestemmingsplan. Deze bijeenkomst, een inloopavond, vindt plaats tussen 19.00 uur en 20.30 uur in het kantoor van de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek, Argonautenweg 23.

U kunt op elk tijdstip tussen 19.00 uur en 20.30 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er is een aantal medewerkers van de gemeentelijke diensten aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Gedurende bovengenoemde termijn van de terinzagelegging kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.

Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Degenen die mondeling willen reageren kunnen dat na telefonische afspraak doen ten kantore van Stadsontwikkeling, Wilhelminakade179 te Rotterdam. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen op maandagmiddag of op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur, 06-10407388, 06-22408417.

Rotterdam, 6 mei 2015

Burgemeester en wethouders voornoemd, namens dezen, P.W. Verhoeven Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven