Logo Rotterdam
Ontwerpbestemmingsplan Franciscus, Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van 8 mei 2015 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 18 juni 2015) het ontwerpbestemmingsplan "Franciscus” (NL.IMRO.0599.BP1037Franciscus-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), Coolsingel 40 (ingang zijde Doelwater tegenover hoofdbureau politie), kamer 029.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied ligt in de drie gebieden Overschie, Hillegersberg-Schiebroek en Noord. De plangrens volgt aan de oostzijde globaal het tracé van de RandstadRail, waarbij ook de RET-remise Kleiweg tot het plangebied behoort. Aan de noordzijde wordt het plangebied globaal begrensd door de Doenkade/N209. Aan de westzijde wordt het plangebied globaal begrensd door de G.K. van Hogendorpweg/N471, waarbij ook de Overschiese Kleiweg e.o. (ten oosten van de HSL) tot het plangebied behoren. Aan de zuidzijde volgt de plangrens de zuidzijde van de Noorderbocht en het spoortracé.

Het bestemmingsplan legt voornamelijk de huidige situatie vast. In het bestemmingsplan worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Onder voorwaarden is met een wijzigingsbevoegdheid de uitbreiding van Stadzicht mogelijk.

Gedurende bovengenoemde termijn van de terinzagelegging kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.

Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Degenen die mondeling willen reageren kunnen dat na telefonische afspraak doen ten kantore van Stadsontwikkeling, Wilhelminakade179 te Rotterdam. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen op maandagmiddag of op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur, nr 010-4897394, 010-4895224.

De gemeente Rotterdam organiseert begin juni een informatiebijeenkomst, een inloopavond, over dit ontwerpbestemmingsplan. De aankondiging van deze bijeenkomst wordt vermeld in de publicatie van deze krant, van 20 mei as.

Rotterdam, 6 mei 2015

Burgemeester en wethouders voornoemd, namens dezen, P.W. Verhoeven Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven