Logo Terneuzen
Vaststelling van het bestemmingsplan ‘Axel, Szydlowskiplein’, Terneuzen

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat voor het project Szydlowskiplein Axel, met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

  • 1. Vaststelling van het bestemmingsplan ‘Axel, Szydlowskiplein’ en

  • 2. Het verlenen van de omgevingsvergunning.

Bestemmingsplan ‘Axel, Szydlowskiplein’

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken volgens artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 23 april 2015 het bestemmingsplan Axel, Szydlowskiplein (NL.IMRO.0715.BPAXL09-VG99);

ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Axel, Szydlowskiplein’ omvat het Szydlowskiplein aan de oostzijde van Albert Heijn in Axel, een gedeelte van de Nassaustraat, de (voormalige) kerk en pastoriewoning aan de Walstraat en de daarbij behorende tuin.

Voor dit gebied is een plan gemaakt om het parkeerterrein van Albert Heijn uit te breiden. Daarbij wordt de Nassaustraat verlegd in oostelijke richting. De pastorietuin wordt ingericht als openbaar parkje. De (voormalige) kerk en pastoriewoning krijgen een nieuwe bestemming waarbij onder andere een horecafunctie mogelijk wordt. Het bestemmingsplan voorziet in een juridische regeling om deze ontwikkelingen mogelijk te maken.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning (W-AOV140649) voor de activiteiten bouwen, uitvoeren van een werk of werkzaamheid (aanleggen), het kappen van bomen (APV) en het aanleggen van een weg (APV) is verleend op 6 mei 2015. Deze vergunning ziet op het uitbreiden van het parkeerterrein met bijbehorende werkzaamheden en bouwwerken aan het Szydlowskiplein, het verleggen van de hoofdrijbaan (Nassaustraat), het uitvoeren van werkzaamheden in de pastorietuin en het ondergeschikt uitbreiden van bebouwing van de panden Szydlowskiplein 2 tot en met 22.

Ter inzage

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken zijn van 7 mei 2015 tot en met 17 juni 2015 digitaal raadpleegbaar bij de publieksbalies en via www.terneuzen.nl/wonen/bestemmingsplannen.

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Axel, Szydlowskiplein’ is integraal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op grond van artikel 8.3 Wro worden de bovengenoemde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tegen de bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarvoor moet u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen de ontwerpbesluiten kenbaar gemaakt hebben;

  • belanghebbende zijn en aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tijdens de ontwerpfase.

De adressering van het beroepschrift is Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij mevrouw J. Ocké van het team Planvorming, tel. 14 0115.

Terneuzen, woensdag 6 mei 2015

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, secretaris, F.M.L. Lauret

burgemeester, J.A.H. Lonink

Naar boven