Logo Westerveld
Ontwerpbestemmingsplan Reparatieplan Buitengebied, Westerveld

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, maken burgemeester en wethouders bekend, dat met ingang van 7 mei 2015 bij de publieksbalie in het gemeentehuis te Diever voor een ieder ter inzage ligt, het ontwerpbestemmingsplan “Reparatieplan Buitengebied gemeente Westerveld”, met planidentificatie NL.IMRO.1701.509PHZrepaplan2015-0001.

Het bestemmingsplan voorziet in de aanpassing op verschillende onderdelen van het op 5 juli 2012 vastgestelde bestemmingsplan voor het buitengebied. Door middel van deze aanpassing wordt gevolg gegeven aan de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 6 augustus 2014, waarbij genoemd bestemmingsplan gedeeltelijk werd vernietigd.

Verder heeft het voorliggend ontwerpbestemmingsplan betrekking op diverse ondergeschikte aanpassingen, alsmede de planologische vastlegging van het gerealiseerde inrichtingsplan voor het natuurgebied Dwingelderveld.

De nodige aanpassing van de agrarische bestemmingen in het buitengebied wordt niet in dit plan meegenomen maar wordt afzonderlijk geregeld.

Op afspraak is inzage buiten de openingstijden mogelijk. Tevens kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze: tot en met 17 juni 2015 kan een ieder zijn of haar zienswijze schriftelijk of mondeling bij de raad kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Westerveld, Postbus 50, 7970 AB Havelte.

Voor het maken van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Contact: team Leefomgeving, telefoonnummer 14 0521 (bereikbaar op werkdagen van 9 tot 12.30 uur)

Naar boven