Logo Overijssel
Beoordeling M.E.R. plicht H. Regelink Schroothandel B.V., Overijssel

Gedeputeerde staten van Overijssel maken het volgende bekend.

H. Regelink Schroothandel B.V. te Kampen heeft het voornemen om een inrichting voor het in- en verkopen, sorteren, bewerken, op- en overslaan van accu’s uit te breiden. Het gaat om het inzamelen van een grotere hoeveelheid accu’s, het bewerken van accu’s en het opslaan van een grotere hoeveelheid accu’s op de locatie aan de Installatieweg 2 in Kampen. Het gaat om enkelvoudige accu’s en tractieaccu’s.

Gedeputeerde staten van Overijssel hebben van H. Regelink Schroothandel B.V op 24 maart 2015 een aanmeldingsnotitie ontvangen voor de beoordeling van de M.E.R.-plicht. De mogelijke milieubelasting is hierin voldoende omschreven om te kunnen beoordelen of sprake is van bijzondere omstandigheden. Er is geen sprake van bijzondere omstandigheden waaronder de activiteiten worden ondernomen. Gedeputeerde staten van Overijssel hebben besloten dat geen milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden. De milieubelasting afkomstig van de activiteit kan door de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en door de aan te vragen omgevingsvergunning in voldoende mate worden ondervangen.

Het is niet mogelijk tegen dit besluit bezwaar in te dienen. Tijdens de toekomstige procedure voor de omgevingsvergunning bestaat wel de gelegenheid tot het indienen van zienswijzen en eventueel beroep. Daarbij kan ook dit M.E.R.-beoordelingsbesluit worden betrokken.

De aanmeldingsnotitie en daarbij behorende stukken ligt vanaf 6 mei tot 18 juni 2015 ter inzage in het gemeentehuis van Kampen en het provinciehuis in Zwolle. Het besluit kunt u ook inzien op: www.overijssel.nl/loket/bekendmakingen.

Naar boven