Logo Heusden
Besluit omgevingsvergunning De Grassen fase 1 vrije kavels, Heusden

Het college van Heusden heeft op 14 april 2015 ingestemd met de omgevingsvergunning De Grassen fase 1 vrije kavels (NL.IMRO.0797.DeGrassen1efaseVK-0001) voor de activiteit ‘afwijken van het bestemmingsplan’ (artikel 2.12 lid 1, onder A onderdeel 3 Wabo).

De nieuwe woonwijk 'De Grassen' wordt gerealiseerd aan de oostzijde van de kern Vlijmen tussen de bestaande dorpsbebouwing en de Voordijk. Het plangebied ligt in de zuidwesthoek van de ontwikkelingslocatie en grenst aan de percelen langs de Verdilaan en Wilhelminastaat/Meliestraat.

Het gebied is kadastraal bekend als: Vlijmen, sectie N, nummers 1342, 1734, 1337, 1126, 3479, 1131, 3491, 4834, 1132, 3910.

Deze vergunning maakt de ontwikkeling van maximaal 27 bouwkavels mogelijk. In het plangebied zijn momenteel geen mogelijkheden voor woningbouw. Deze omgevingsvergunning bevat dan ook de activiteit ‘afwijken van het bestemmingsplan’.

Inzage

De omgevingsvergunning ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 23 april 2014 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van de omgevingsvergunning is raadpleegbaar via de landelijke internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl en kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0797.DeGrassen1efaseVK-0001

Inwerkingtreding en beroep

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om schorsing (voorlopige voorziening) is ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank; in dat geval treedt het besluit niet eerder in werking dan nadat op het verzoek om schorsing (voorlopige voorziening) is beslist.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit kunnen binnen 6 weken, met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, een beroepschrift indienen bij de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch. Hieraan zijn kosten (griffierecht) verbonden.

U kunt slechts beroep tegen het uiteindelijke besluit indienen als u een zienswijze tegen het ontwerpbesluit heeft ingediend.

Crisis- en herstelwet van toepassing

Deze vergunning heeft betrekking op een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze gronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking.

Voorlopige voorziening

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien beroep is ingesteld bij de rechtbank, kan aan de voorzieningenrechter van de rechtbank worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek om voorlopige voorziening (met een afschrift van het besluit en het ingediende beroepschrift) stuurt u aan: rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch. Hieraan zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Naar boven