Ontwerp-bestemmingsplan Bartok
Logo Arnhem
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt
het ontwerp-bestemmingsplan Bartok
landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.734-0201.
Inzien
Het ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van 15 januari 2015 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 25 februari 2015) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerp-bestemmingsplan is met ingang van 15 januari 2015 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).
De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:
 
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:
 
Het bestemmingsplan is tevens te downloaden in PDF-formaat:
Aanleiding en doel
Het project Bartok betreft de herontwikkeling van de hoek Kleine Oord, Vossenstraat en Langstraat. Deze hoek ligt aan het plein voor Rozet en het aardvarkenkunstwerk.
Het project maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van de zuidelijke binnenstad. De ontwikkeling betreft de sloop van de bestaande bebouwing en de nieuwbouw van een appartementencomplex in zes lagen met op de begane grond commerciële functies (een supermarkt).
De nieuwbouw beslaat een groter gebied dan de bestaande bebouwing. Mede hierdoor zal het openbaar gebied heringericht moeten worden.
Ook het plangebied van het bestemmingsplan is groter dan alleen het gebied waar de nieuwbouw is gelegen. Binnen het plangebied valt het hele bouwblok tot en met de Nieuwstraat (inclusief parkeergarage Rozet). Voor dit gebied gold nog een oud bestemmingsplan en daarom is het hele bouwblok meegenomen.
Voor de parkeergarage en naastgelegen appartementen is de bestaande situatie bestemd.
Zienswijze
Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).
Informatie
Voor informatie over het ontwerp-bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer Lagerberg, tel. nr.: 026-3773391 van de Afdeling Ruimte.
Naar boven