Logo Almere
Vastgesteld bestemmingsplan De Marken en Sportvelden Oost, Almere Haven, Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 maart 2015 het bestemmingsplan De Marken en Sportvelden Oost heeft vastgesteld. Bij de vaststelling is een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 4 mei 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met maandag 15 juni 2015).

Wat houdt het plan in?

Dit bestemmingsplan is een actualisatieplan ter vervanging van de verouderde bestemmingsplannen voor de woonwijk De Marken, het bedrijventerrein Ambachtsmark, Sportpark De Marken en het Vliegerpark. Het plan handhaaft in grote lijnen de bestaande gebruiksmogelijkheden. Binnen de woonbestemming ontstaan iets meer bouwmogelijkheden. De bestemming van het perceel Ambachtsmark 3 wordt gewijzigd van een bedrijfsbestemming in een woonbestemming, zodat hier nieuwbouw van woningen kan plaatsvinden. Op het bedrijventerrein Ambachtsmark kunnen meer functies een plek vinden, zoals bijvoorbeeld maatschappelijke voorzieningen.

Tegen het ontwerp bestemmingsplan is binnen de daarvoor geldende termijn één zienswijze bij de gemeenteraad ingediend. Daarnaast heeft de gemeenteraad bij de vaststelling ook wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kunnen belanghebbenden die op tijd een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kan iedere belanghebbende in deze termijn beroep instellen.

Tegen dit besluit heeft geen reactieve aanwijzing van de provincie en/of het rijk plaatsgevonden.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan:

  • Aan een klein deel aan de oostkant van het perceel Noordmark 69 is de aanduiding ‘specifieke vorm van gemengd uitgesloten – kwetsbaar object’ toegevoegd.

  • Aan een klein deel aan de noordwestkant van het perceel Hofmark 21 is de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen uitgesloten – kwetsbaar object’ toegevoegd. Het bouwvlak voor de bouw van hoofdgebouwen geldt op dit stukje van het perceel niet meer.

  • In artikel 1 (Begrippen) is lid 1.51 (begrip ‘kwetsbaar object’) ingetrokken. De leden 1.52 tot en met 1.84 zijn vernummerd naar 1.51 tot en met 1.83.

  • In artikel 4, lid 4.1(Gemengd) is na sublid s een nieuw sublid t toegevoegd, luidende:

    “ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van gemengd uitgesloten- kwetsbaar object' kwetsbare objecten als bedoeld in het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen niet zijn toegestaan.”

  • In artikel 12, lid 12.1 (Wonen) is na sublid j een nieuw sublid k ingevoegd, luidende:

    “ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen uitgesloten- kwetsbaar object' kwetsbare objecten als bedoeld in het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen niet zijn toegestaan.”.

    De subleden k en l zijn verletterd tot l en m.

  • In artikel 12, lid 12.4 (Wonen) is in sublid b de zinsnede “onder k” gewijzigd in “onder l”.

  • In artikel 12, lid 12.4 (Wonen) is in sublid c de zinsnede “onder k” gewijzigd in “onder l”.

  • In artikel 12, lid 12.4 (Wonen) is het tweede sublid a gewijzigd in sublid d. In dit nieuwe sublid d is de zinsnede "onder l" gewijzigd in "onder m".

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 4 mei 2015 tot en met maandag 15 juni 2015 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan De Marken en Sportvelden Oost. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Op het raadsbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar het bestemmingsplan bij een van de medewerkers van deze afdeling. U kunt een bestemmingsplan inzien op de volgende tijden:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP1HJK01-vg01

Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij een van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP1HJK01-vg01

Naar boven