Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 23 april 2015, nr. DSO/GA-100/15, tot wijziging van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 19 maart 2015 nr. DSO/GA-83/15, tot vaststelling van beleidsregels voor subsidiëring op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (Wijziging SRGR Partnerschappen 2016–2020)

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,

Gelet op de artikelen 6 en 7 van het Subsidiebesluit Ministerie van Buitenlandse Zaken;

Gelet op artikel 5.1 van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006;

Besluit:

ARTIKEL I

De bijlage bij het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 19 maart 2015 nr. DSO/GA-83/15, tot vaststelling van beleidsregels voor subsidiëring op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (SRGR Partnerschappen 2016–2020)1 wordt als volgt gewijzigd:

A

In paragraaf 2.2.3 Track Record wordt in de tweede volzin de zinsnede ‘de organisatie en/of de alliantiepartners’ vervangen door: de organisatie, de alliantiepartners en/of de alliantie.

B

In paragraaf 3.3.2(b) Beoordeling van het Track Record wordt in de eerste volzin de zinsnede ‘de organisatie of alliantie’ vervangen door: de organisatie, de alliantiepartners en/of de alliantie.

C

Paragraaf 3.4 Uitvoering en planning van de beoordeling wordt als volgt gewijzigd:

1. In de tweede alinea vervalt de volzin: Zij zullen ook een gesprek voeren met indienende organisaties of allianties, waarin deze de gelegenheid krijgen hun aanvraag nader toe te lichten en vragen die over hun aanvraag zijn gerezen te beantwoorden.

2. In de derde alinea vervalt de zinsnede: en van het gesprek met de potentiële partners.

D

Het na paragraaf 5.2 opgenomen aanvraagstramien wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel II Drempelcriteria wordt als volgt gewijzigd:

a. In criterium D.1.a wordt na de eerste volzin van de Toelichting een volzin toegevoegd luidende: Indien u bent geselecteerd (als penvoerder of zelfstandige organisatie) als strategisch partner in het kader van het beleidskader Samenspraak en Tegenspraak, kunt u volstaan met het verwijzen naar de voor Samenspraak en Tegenspraak ingediende aanvraag en de selectie als strategisch partner.

b. In criterium D.5 wordt in de Toelichting, onder vernummering van de onderdelen a tot en met e tot b tot en met f, een onderdeel ingevoegd luidende: a) In het geval dat de aanvrager is geselecteerd (als penvoerder of zelfstandige organisatie) als strategisch partner in het kader van het beleidskader Samenspraak en Tegenspraak wordt de aanvrager geacht te voldoen aan drempelcriterium D.5.

2. Aan het slot van paragraaf III.1 Theory of Change wordt een volzin toegevoegd luidende: Voor organisaties die zijn geselecteerd (als penvoerder of zelfstandige organisatie) als strategisch partner in het kader van het beleidskader Samenspraak en Tegenspraak geldt dat zij de beschrijving hoe de Theories of Change voor beide (beoogde) partnerschappen op elkaar aansluiten in een aparte bijlage mogen aanleveren, indien deze niet past in de Theory of Change (dit dan wel duidelijk vermelden).

3. In de eerste en tweede volzin van paragraaf III.2 Track Record wordt steeds de zinsnede ‘de organisatie of de alliantie’ vervangen door: de organisatie, de alliantiepartners en/of de alliantie.

4. In de eerste alinea van paragraaf III.2 Track Record wordt na de eerste volzin een volzin ingevoegd luidende: Daarbij geldt dat het een organisatie die onderdeel is van een internationale confederatie is toegestaan om in zijn Track Record resultaten op te nemen die zijn behaald binnen en/of door onderdelen van de confederatie, mits wordt aangetoond dat de eigen organisatie op bijvoorbeeld financiële wijze of anderszins een bijdrage heeft geleverd aan die resultaten.

5. Aan paragraaf V. Verplichte bijlagen wordt een onderdeel toegevoegd, luidende: 1.14 De jaarlijkse organisatiebegrotingen van de jaren 2012, 2013 en 2014 van de aanvrager/penvoerder en organisaties die deel uitmaken van een alliantie.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, namens deze, de plv. Directeur-Generaal Internationale Samenwerking, R.M. Buijs

Naar boven