Logo Rijswijk
Uitgebreide procedure Wabo rijksmonument watertoren Jaagpad 148c, Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor het toevoegen van een woning in de bovenbouw van de watertoren en het toevoegen van een woning in de bestaande naastgelegen rijnwaterkelder aan het Jaagpad 148c. Het bouwplan is strijdig met de geldende beheersverordening en omdat de watertoren een rijksmonument is, wordt deze omgevingsvergunning voorbereid met de uitgebreide procedure als bedoeld in artikel 2.1, lid 1 sub f van de Wabo.

Ter inzage

De aanvraag, de ontwerpomgevingsvergunning en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 1 mei 2015 tot en met donderdag 11 juni 2015 ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn kan een ieder een zienswijze indienen tegen de ontwerpomgevingsvergunning. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze op de ontwerpomgevingsvergunning is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met mevrouw M.C. de Hoog via (070) 326 1121 (aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag).

Wij wijzen u erop dat te zijner tijd tegen de definitieve omgevingsvergunning geen bezwaar kan worden gemaakt. Als de omgevingsvergunning is verleend, kunnen alleen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerpomgevingsvergunning, beroep instellen bij de rechtbank ’s-Gravenhage.

Naar boven