Logo Zwolle
Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling van Scania Production Zwolle B.V., Russenweg 5 te Zwolle

Kennisgeving besluit m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders van Zwolle hebben op 17 maart 2015 een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling ontvangen van Scania Production Zwolle B.V.:

Kenmerk: 3823-2015

Locatie: Russenweg 5 te Zwolle

Het voornemen is om:

  • 1. Een nieuwe hal te realiseren voor het uitvoeren van logistieke functies.

  • 2. Het vergroten van de hal voor truckassemblage bij as-30.

  • 3. Uitbreiden van de productietijden door volcontinue te produceren.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 32.5 van bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage is deze voorgenomen activiteit m.e.r.-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat ons college, voordat Scania Production Zwolle B.V. een omgevingsvergunning aanvraagt, moeten beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij moet, volgens artikel 7.13, derde lid, van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • a) De kenmerken van de activiteit

  • b) De plaats van de voorgenomen activiteit

  • c) De kenmerken van de belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu

Besluit

Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben burgemeester en wethouders van Zwolle op 20 april 2015 besloten dat Scania Production Zwolle B.V. voor deze activiteit bij de voorbereiding van de aanvraag om omgevingsvergunning geen MER hoeft op te stellen.

De aanmeldingsnotitie, het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 april tot en met 10 juni 2015 ter inzage bij de afdeling Fysieke Leefomgeving, Lübeckplein 2, na telefonische afspraak via telefoonnummer 14038 en vraag naar de sectie Bouw- en Milieutoezicht.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, de omgevingsvergunning.

Naar boven