Logo Amsterdam
Ontwerpbestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Driehoek Kop Java, Amsterdam

Kennisgeving

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 28 april 2015 het ontwerpbestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Driehoek Kop Java vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Driehoek Kop Java is gelijk aan het plangebied van het bestemmingsplan Driehoek Kop Java en omvat een gedeelte van de zogenoemde ‘kop’ van het Java-eiland, die in het westen wordt begrensd door de Tosaristraat, in het noorden door de Sumatrakade en in het oosten en zuiden door de Javakade.

Met het ontwerpbestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Driehoek Kop Java wordt het vigerend juridisch planologisch kader aangepast voor wat betreft de definitie peil voor gebouwen waarmee wordt beoogd de interpretatieruimte weg te nemen en aan te sluiten op de definitie zoals bedoeld in het Stedenbouwkundig Plan als ook het bestemmingsplan Driehoek Kop Java.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Driehoek Kop Java ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 30 april 2015 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Driehoek Kop Java met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1501BPGST-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Stad, telefoonnummer 06 1026 0222.

Amsterdam, 29 april 2015

burgemeester en wethouders, A.H.P. van Gils secretaris

E.E. van der Laan burgemeester

Naar boven