Bestemmingsplan Ten Goye, gemeente Houten
Logo Houten
V oornemen dat een bestemmingsplan wordt voorbereid op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening en mogelijkheid tot inspraak
Besluit ruimtelijke ordening (artikel 1.3.1 Bro)
Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat voor een perceel achter de woningen aan de Wickenburgseweg (nrs. 70 t/m 86) een bestemmingsplan wordt voorbereid. Er is geen gelegenheid om zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en er wordt tevens geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.
Wel kunt u reageren op het voorontwerp van het bestemmingsplan dat op 21 april 2015 door burgemeester en wethouders is vrijgegeven voor inspraak (zie hieronder).
Het plan
Bedoeling is om op het perceel aan de Wickenburghseweg een woning te bouwen. Met de bouw van deze woning wordt het lint afgemaakt. Het perceel is momenteel in gebruik als fruitboomgaard en maakt deel uit van een 1,1 ha groot terrein wat door loopt achter de woningbouw aan dit deel van de Wickenburghseweg. Ondergronds liggen de restanten van het kasteel Ten Goye. Het gehele perceel is daarom aangewezen als archeologisch monument. Onderdeel van en voorwaarde voor de beoogde nieuwbouw is tevens het openbaar en beleefbaar maken van het archeologisch monument voor bezoekers, waarmee de ruimtelijke kwaliteit ter plekke wordt verbetert.
Waar en wanneer kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien?
Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt op grond van de gemeentelijke inspraakverordening met ingang van donderdag 30 april 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de GemeenteInGang in het gemeentehuis aan het Onderdoor 25 te Houten. De GemeenteInGang is uitsluitend geopend op afspraak. Een afspraak kunt u maken via www.houten.nl/afspraak of via telefoonnummer (03) 63 92 611.
Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen
Het plan is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/
Een handleiding voor deze viewer vind u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.
Het voorontwerpbestemmingsplan is bovendien te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0400TENGOYE-VOBP
De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0400TENGOYE-VOBP
Wat als u uw mening kenbaar wil maken?
Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden en ingezetenen schriftelijk of mondeling een inspraakreactie over het voorontwerp van het bestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge reacties kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met de heer R. de Goede van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van deze afdeling op telefoonnummer 030 - 63 92 611.
U kunt uw reactie ook digitaal aangeven via de gemeentelijke webviewer RoView op http://0321.roview.net/.
Inloopavond
Op maandag 18 mei 2015 wordt een inloopavond gehouden in de bedrijfskantine van de firma van Dort, Groenedijkje 5 in ‘t Goy. De avond duurt van 20.00 - 21.30 uur. U kunt op die avond binnenlopen en vragen stellen over en opmerkingen maken op het voorontwerp van het bestemmingsplan.
Info
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met de heer R. de Goede.
Naar boven