Ontwerp-wijzigingsplan‘De Pastorijtuin Schijndelseweg / Schildershof Sint-Michielsgestel’
Logo Sint-Michielsgestel
Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerp-wijzigingsplan ‘De Pastorijtuin Schijndelseweg / Schildershof Sint-Michielsgestel’ ter inzage wordt gelegd. Dit wijzigingsplan betreft de realisatie van 4 grondgebonden woningen en een multifunctionele ruimte in de tuin van de Protestantse Kerk, gelegen tussen Schijndelseweg en Schildershof in Sint-Michielsgestel.
In het bestemmingsplan ‘Centrum Sint-Michielsgestel 2010’ is de bevoegdheid voor burgemeester en wethouders opgenomen om, met toepassing van artikel 3.6, lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening, de bestemming te wijzigen ten behoeve van de bouw van 4 woningen en een multifunctionele ruimte voor de kerk. De woningen komen aan de noordzijde van de tuin te liggen aan het Schildershof. De multifunctionele ruimte komt aan de zuidzijde van de tuin te liggen aan de Schijndelseweg.
Tussen de gemeente en de ontwikkelaar is op 16 april 2015 een zogeheten anterieure exploitatie-overeenkomst gesloten, als bedoeld in Afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening. De overeenkomst bevat onder andere afspraken over de planologisch/juridische procedure, kostenverhaal en het woningbouwprogramma. In de overeenkomst is vastgelegd dat de initiatiefnemer de kosten voor het project voor zijn rekening neemt.
 
Inzage en zienswijzen
Vanaf vrijdag 1 mei tot en met donderdag 11 juni 2015 ligt het ontwerp-wijzigingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerp-vaststellingsbesluit voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten de reguliere openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073 553 11 11).
Het digitale ontwerp wijzigingsplan kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.WP2014SMGCENTRP103-ON01 raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie:
Binnen genoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Voor informatie of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer J. Roozen, bereikbaar op het telefoonnummer (073) 553 16 30.
 
Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,
30 april 2015.
Naar boven