Kenmerk: UIT - 1556614
Logo Almelo
Onderwerp:
Tijdelijke verkeersmaatregel Weezebeeksingel voor aanleg van uitvoegstrook voor uitpubliek bij stadion Heracles Almelo.
Burgemeester en Wethouders van Almelo,
Op grond van artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het mandaatbesluit van 1 juli 2013 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
Overwegende:
Bij mail van 21 april 2015 is namens Kienhuis Bouwmanagement B.V. een verzoek ingediend om vanaf 28 april 2015 tot en met 14 augustus 2015 enkele verkeersmaatregelen te nemen voor de Weezebeeksingel en de H.R. Holstlaan, dit vanwege de aanleg van een uitvoegstrook voor het uitpubliek bij het stadion van Heracles Almelo.
Vereiste van besluit:
Op grond van het bepaalde in artikel 34 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer kan het bevoegd gezag onder bepaalde omstandigheden tijdelijke verkeerstekens plaatsen of tijdelijke maatregelen uitvoeren.
Uit het oogpunt van:
  • Het verzekeren van de veiligheid op de weg
  • Het beschermen van de weggebruikers en passagiers
  • Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan
  • Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade
Is het gewenst om
in de periode van 28 april 2015 tot en met 14 augustus 2015 voor de aanleg van een uitvoegstrook voor het uitpubliek bij het stadion van Heracles Almelo de meest noordelijke rijstrook van de Weezebeeksingel, vanaf het kruisingsvlak met de H.R. Holstlaan tot nabij de Stadionlaan af te sluiten voor het verkeer. Tevens wordt er gedurende voormeld tijdvak een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur ingesteld op het wegvak van de Weezebeeksingel, gelegen tussen de kruising met de H.R. Holstlaan en de aansluiting met de Stadionlaan. Ook wordt er gedurende voormeld tijdvak de meest westelijk gelegen linksaffer van de H.R. Holstlaan, ter hoogte van de kruising met de Nijreessingel/Weezebeeksingel afgesloten voor het verkeer.
De Weezebeeksingel en de H.R. Holstlaan zijn aangewezen als gebiedsontsluitingswegen waar maximaal 80 kilometer per uur mag worden gereden.
Motivering:
Vanwege het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade, het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van de weggebruikers en passagiers, dient tijdens de aanleg van uitvoegstrook voor het uitpubliek bij stadion Heracles Almelo de meest noordelijke rijstrook van de Weezebeeksingel, vanaf het kruisingsvlak met de H.R. Holstlaan tot nabij de Stadionlaan, afgesloten te worden voor het verkeer. Tevens dient voor de overgebleven rijstrook van voormeld wegvak een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur ingesteld te worden en moet ook de meest westelijke linksaffer van de H.R. Holstlaan, ter hoogte van de kruising met de Nijreessingel/Weezebeeksingel afgesloten worden voor het verkeer, om een goede verkeersafwikkeling te regelen op voornoemd kruispunt.
Belangenafweging:
Tijdens de aanleg van de uitvoegstrook voor het uitpubliek bij stadion Heracles Almelo, kan het ter plaatse aanwezige verkeer op de Weezebeeksingel rijdend in westelijke richting, komende vanaf het kruisingsvlak H.R. Holstlaan/Nijreessingel/Weezebeeksingel, haar weg vervolgen via de overgebleven rijstrook van de Weezebeeksingel.
Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld dan wel dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.
Gelet op
De artikelen 2, 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb).
Gehoord
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Hij bracht hierover een positief advies uit.
Besluiten:
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten Burgemeester en wethouders besluiten om conform bijgevoegde tekening 1/1 met projectcode XHS00114 van 21 april 2015 in de periode van 28 april 2015 tot en met 14 augustus 2015 over te gaan tot de aanleg van een uitvoegstrook voor het uitpubliek bij het stadion van Heracles Almelo en daarvoor de meest noordelijke rijstrook van de Weezebeeksingel, vanaf het kruisingsvlak met de H.R. Holstlaan tot nabij de Stadionlaan, af te sluiten voor het verkeer. Tevens wordt er gedurende voormeld tijdvak een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur ingesteld voor het in westelijke richting rijdend verkeer op de Weezebeeksingel, tussen de kruising met de H.R. Holstlaan en de aansluiting met de Stadionlaan. Ook wordt gedurende voormeld tijdvak de meest westelijk gelegen linksaffer op de H.R. Holstlaan, ter hoogte van de kruising met de Nijreessingel/Weezebeeksingel afgesloten voor het verkeer.
Bijgevoegde tekening 1/1 met projectcode XHS00114 van 21 april 2015 maakt onderdeel uit van dit verkeersbesluit.
Almelo, 23 april 2015
Hoogachtend,
Namens het college van Burgemeester en wethouders van Almelo,
manager Centrale Registratie en Leefomgeving,
A.Smit
Dit document is digitaal aangemaakt en daarom niet ondertekend.
Naar boven