Logo Amsterdam
Voornemen bestemmingsplan Ouderkerkerdijk 215-216, Amsterdam

Kennisgeving

Het college van B&W van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) het voornemen bekend dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid voor het adres Ouderkerkerdijk 215-216.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan Ouderkerkerdijk 215-216 ligt in stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam. Het plangebied omvat het gehele perceel Ouderkerkerdijk 215-216.

Omschrijving van het plan

Het nieuwe plan wordt een ontwikkelingsgericht bestemmingsplan. Een bestemmingsplan is nodig om wonen ter plaatse van het historische pand “Oranjeveld” mogelijk te maken en het bestaande bouwvlak voor de nieuwbouw te schrappen. Het schrappen is noodzakelijk om te voorkomen dat op het perceel twee burgerwoningen kunnen worden gerealiseerd. Het bestemmingsplan voorziet in het herstel van het oude dijkhuis en het uitbouwen er van.

Geen stukken ter inzage

Er is geen gelegenheid zienswijzen over dit voornemen of over de ter inzage gelegde stukken naar voren te brengen. Er liggen geen stukken ter inzage betreffende dit voornemen. Wij stellen geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid advies uit te brengen over dit voornemen.

U kunt in ieder geval een zienswijze indienen als het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt. De bekendmaking hiervan vindt te zijner tijd op de wettelijk voorgeschreven wijze plaats.

Amsterdam, 29 april 2015

Het college van B&W van de gemeente Amsterdam

Naar boven