Logo Landerd
Toepassing coördinatieregeling Peelweg 20 in Zeeland, Landerd

Burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd maken bekend dat de gemeenteraad op 16 april 2015 heeft besloten de gemeentelijke coördinatieregeling als bedoeld in paragraaf 3.6.1 artikel 3.30, eerste lid onder b van de Wet ruimtelijke ordening toe te passen.

De regeling is van toepassing op de (nog) in te dienen aanvraag omgevingsvergunning en het voorbereiden en bekendmaken van het bestemmingsplan voor de realisatie van een melkrundveebedrijf en bedrijfswoning op en tegenover het perceel Peelweg 20.

De Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat gemeenten efficiënter en sneller kunnen besluiten over ruimtelijke projecten via toepassing van de coördinatieregeling zoals bepaald in afdeling 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening. Door het toepassen van de coördinatieregeling worden de aanvraag omgevingsvergunning en het bestemmingsplan gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Dit heeft tot gevolg dat er één gecombineerde procedure kan worden doorlopen in plaats van verschillende procedures.

Tegen dit coördinatiebesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld. Dit is bepaald in artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht en de daarbij behorende bijlage. De mogelijkheid om beroep in te stellen is wel aanwezig nadat de betrokken besluiten gelijktijdig bekend zijn gemaakt. In dat geval worden die besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt, zoals bepaald in artikel 8:3, eerste lid onder b van de Wet ruimtelijke ordening.

Naar boven