Logo Rotterdam
Ontwerpstructuurvisie, ontwerpbestemmingsplan en MER Hart van Zuid, Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 1 mei 2015 tot en met donderdag 11 juni 2015 gedurende een periode van zes weken de volgende stukken ter inzage liggen: de ontwerpstructuurvisie Hart van Zuid, het ontwerpbestemmingsplan Hart van Zuid, het MER als onderbouwing van beide documenten en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Bij de stukken is een oplegnotitie gevoegd die uitleg geeft over het project en de opgestelde plannen.

U kunt de ontwerpstructuurvisie, het ontwerpbestemmingsplan, het MER en het ontwerpbesluit hogere waarden tijdens openingstijden inzien bij:

  • Stadsontwikkeling te Rotterdam (na telefonische afspraak 010 – 489 5241)

  • Gebiedscommissie Charlois, Gooilandsingel 1-11 (maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur en dinsdag van 12.00 tot 20.00 uur)

  • DCMR Milieudienst Rijnmond, van 8:30 tot 17:00 uur, Parallelweg 1 te Schiedam

Genoemde stukken zijn eveneens beschikbaar via de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Informatie over het project Hart van Zuid kunt u krijgen via het emailadres hartvanzuid@ballast-nedam.nl

Toelichting

Het project Hart van Zuid heeft betrekking op de gebiedsontwikkeling rondom Ahoy en Zuidplein. Het project moet het gebied in Rotterdam-Zuid een kwaliteitsimpuls geven, zorgen voor extra banen en betere voorzieningen voor de bewoners.

Voor dit project is een ontwerpstructuurvisie opgesteld, waarin de gewenste ontwikkelingsrichting van in de komende twintig jaar is beschreven. Er is ook een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Daarin is beschreven welke functies in het gebied Hart van Zuid in de komende tien jaar zijn toegestaan. Voor dit project is een Milieueffectrapport (MER) opgesteld, waarin de milieueffecten van de voorgenomen activiteiten in beeld zijn gebracht.

Het ontwerpbesluit hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder is nodig om hogere geluidbelastingen dan gebruikelijk toe te kunnen staan op de te realiseren woningen.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging, van vrijdag 1 mei 2015 tot en met donderdag 11 juni 2015, kan een ieder over bovengenoemde ontwerpplannen schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, per adres: de directeur van Stadsontwikkeling, Projectbureau Hart van Zuid, t.a.v. mw. D. Ginter, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.

Tevens kunnen gedurende deze termijn mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u 010 – 489 5241 bellen.

(De zienswijzen op het milieueffectrapport kunnen slechts betrekking hebben op de inhoud van het milieueffectrapport, het niet voldoen van het milieueffectrapport aan de bij of krachtens artikel 7.23 (Wet milieubeheer) gestelde regels dan wel op onjuistheden die het rapport bevat.)

Op dit project is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Rotterdam, 29 april 2015

Naar boven