Logo Zwartewaterland
Ontwerpbestemmingsplan N331 Hasselt, Zwartewaterland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken bekend dat het bestemmingsplan ‘N331 Hasselt’ is voorbereid.

De voorgenomen ontwikkeling betreft het ombouwen van de provinciale weg N331 naar een veilige gebiedsontsluitingsweg, waarbij het lokale verkeer via de naastgelegen parallelwegen zal worden geregeld. Het tracé loopt van de Hanzeweg tot en met de Vaartweg en heeft een lengte van ongeveer 2,5 kilometer. Een hooggelegen rotonde op het knooppunt van de N331-N759 en een rotonde op het knooppunt van de N331-N377 moet de doorstroming verbeteren. De voorgenomen ontwikkeling is van belang voor de bereikbaarheid van de hele gemeente Zwartewaterland. Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied.

Voordat een bestemmingsplan wordt vastgesteld door de gemeenteraad worden alle relevante partijen, instanties en andere belanghebbenden geïnformeerd over het plan en betrokken bij de totstandkoming van het plan. Daartoe is een voorontwerp bestemmingsplan opgesteld dat zes weken ter inzage heeft gelegen voor inspraakreacties en dat aan een aantal wettelijke partners is toegestuurd. Er zijn vier algemene inspraakreacties ingediend en elf inhoudelijke reacties op het voorontwerp bestemmingsplan. De beantwoording van de inspraakreacties staat in bijlage elf van de toelichting van het bestemmingsplan.

Van 30 april 2015 tot en met 10 juni 2015 liggen alle relevante stukken met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan N331 Hasselt voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Zwartewaterland (Hasselt). Gedurende deze termijn is het mogelijk schriftelijk en mondeling een zienswijze in te dienen. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Zwartewaterland, postbus 23, 8060 AA Hasselt. Indien u mondeling uw reactie kenbaar wilt maken, kunt u contact opnemen met de heer D. van der Zwaag, via telefoonnummer 038 – 385 3047 of met mevrouw R. de Vries, via telefoonnummer 038 – 385 3000.

De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

Deze bekendmaking en het ontwerp bestemmingsplan N331 Hasselt zullen eveneens worden gepubliceerd op de gemeentelijke website, op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de provinciale website www.overijssel.nl.

Inloopavond

Op woensdag 20 mei 2015 wordt een inloopavond gehouden. Vertegenwoordigers van de gemeente Zwartewaterland en de provincie Overijssel zijn dan aanwezig om een toelichting op het ontwerp te geven en om eventuele vragen te beantwoorden. Deze inloopavond wordt gehouden in het gemeentehuis van de gemeente Zwartewaterland, Telvorenstraat 2 in Hasselt. U bent van 19.00 uur tot 21.00 uur van harte welkom.

Naar boven